Sabtu, 14 September 2019

[Muafakat Nasional] Mana mungkin Nik Aziz terima penyatuan Ummah Islam ini kata Mujahid

PETALING JAYA: Naib Presiden Amanah Mujahid Yusof Rawa menyanggah dakwaan Presiden PAS Abdul Hadi Awang bahawa bekas mursyidul am parti Islam itu, Nik Abdul Aziz Nik Mat pernah menyetujui penyatuan PAS dan Umno ketika masih hidup.
Menyifatkan dakwaan Hadi itu sebagai tidak logik, Mujahid berkata Hadi dan partinya sanggup berbuat apa sahaja untuk menenangkan pengikut setia Nik Aziz yang tidak menyukai penyatuan dengan Umno.

“Mana dia tahu setuju? Nik Aziz sudah meninggal dunia sebelum piagam hari ini. Hebat Hadi boleh tahu setuju ke tidak,” katanya kepada FMT.


“Hadi dan PAS mewajarkan apa sahaja untuk menenangkan pengikut PAS yang setia dengan Nik Aziz dan tidak selesa dengan penyatuan ini, walaupun jawap cara tak logik tentang Nik Aziz,” tambahnya.

Hadi membuat dakwaan itu pada sidang media bersama Presiden Umno, Ahmad Zahid Hamidi selepas memeterai Piagam Muafakat Nasional di Pusat Dagangan Dunia Putra hari ini.

Piagam itu menandakan terjalinnya kerjasama rasmi antara dua parti Melayu-Islam terbesar itu.

Hadi berkata Majlis Syura Ulama PAS pernah membincangkan “taawun” atau kerjasama semasa Nik Aziz masih hidup. PAS pernah bersama Umno dalam Barisan Nasional pada 1970-an tetapi meninggalkan gabungan itu pada 1977.

FMT

5 ulasan:

 1. Yg ni fakta terkini orang orang ni belum meninggal lagi.. idup sihat lagi nih... releven ssgt ke org idup ni punya cakap dan perbuatan lagi

  kikikikiki..... puiiiii..!!

  Kau ckp orang mati ckp tak releven lagi.. yg kat bawah ni duma idup lagi ade seko renta ni idup umo panjang lagi. Releven ssgt cakap yg idup ni kannnnn...!!!??

  Kerajaan Indonesia bertindak menyita tanah milik empat syarikat usahasama sawit Malaysia yang didakwa terlibat dalam aktiviti pembakaran hutan, termasuk Sime Indo Agro (milik Sime Darby Plantation) di Kalimantan Barat, Sukses Karya Sawit (milik IOI Corporation) dan Rafi Kamajaya Abadi (milik TDM Bhd).
  Sebelum ini, Indonesia ada menerbitkan laporan terperinci berhubung pemilikan majoriti syarikat-syarikat usahasama sawit di Indonesia oleh syarikat-syarikat Malaysia yang samada diterajui golongan elit Tun M atau kroni-kroni DAP.

  Tun Dr Mahathir Mohamad IOI Planations pula bersangkut paut secara langsung dengan Dato’ Haji Mohd Khalil dan secara tidak langsung dengan Yeo Bee Yin, Menteri Tenaga, Sains, Teknologi, Alam Sekitar dan Perubahan Iklim.

  Releven sungguh walau idup lagi ni


  #bmf

  BalasPadam
 2. PAGI TADI NI ATOK NAIK MENGKUDAKAN LAGI KUDA NYA
  KARROT BERI MAKAN MACAI SEKELILING TEPUK TANGAN
  RAKYAT BREAKFAST ARI NI BISKUT KERING SAJA
  KUDA LAGI BERHARGA BROO ZAMAN ATOK KANN..!  kikikiki...

  elok atok beli carrot kat kedai muslim lahhhh.. sekali kuda melantak carroy mcm bekalan kenduri tahlil...

  kalau 20 eko hari hari kuda melantak carrot mcm kenduri kahwin...


  #buymuslimfirstyaaatok

  BalasPadam
 3. Perpaduan Nasional sudah di bentuk..

  Perak negeri bakal tumbang bila bila masa.

  2 adun DAP di Perak hilang kepercayaan pada party DAP sudah letak jawatan dalam party.

  Tunggu signal dan jawatan exco akan di berikan pada Adun DAP yg meletakkan jawatan dalam party DAP.

  Usul undi tidak [email protected] kuasa akan dibuat bila bila masa dari sekarang...!!

  Insyallah selepas Perak ... negeri kelahiran Boboi sebagai MB akan jatuh melalui rampasan kuasa juga.

  Tangkap Mukhriz dan pemimpin Bersatu Kedah.

  Takbir....!!!

  #buymuslimproduk

  BalasPadam
 4. ROAD SHOW SETIAP NEGERI PERHIMPUNAN PERPADUAN NASIONAL.

  ROAD SHOW SETIAP NEGERI PERLU DILANCARKAN SEGERA PERPADUAN NASIONAL DAN UMMAH

  Kerana UMNO dan PAS mahu memulakan iltizam baru dengan hala tuju dan perjuangan yang berkiblatkan kepada Melayu dan Islam, maka kini Mahathir dah mula gabra dan keresahan.

  Ungkitan kisah istilah " kafir" olih PAS diera Mahathir mengetui Parti UMNO( yang telah berjaya mengayakan anak anak beliau) kini "zikir kafir" diratip semula olih Mahathir diambang kedua parti Melayu ini ( UMNO dan PAS) memulakan jalan baru dan melupakan kisah silamnya.

  ATOK BUAT TAK FAHAM PULAK PASAL PENYATUAN
  DAH BRAMBOS DRI UMNO ISU KAFIR PULAK JDI MAINAN
  UMNO PUN TAK KISAH KAU BELA BUNGA KAU TU SETANN
  RAMPASAN NEGERI PERAK KEDAH TANGKAP BOBOI KITA LAKUKAN

  Kalau dahulunya Mahathir sendiri menganggap bahawa parti DAP adalah parti rasis dan bersifat perkauman terutama kepada bangsa Melayu, tetapikini kenapa, Mahathir sangggup menjilat "kahak" yang beliau ludahkan?
  Sudahkah Mahathir melutut dan memohon maaf daripada bangsa DAP terutamanya Lim Kit Siang mahupun Karpal Singh? Atau sememangnya Mahathir dan melutut dihadapan DAP untuk kuasa dan jawatan Perdana Menteri?
  Begitu juga terhadap Anwar Ibrahim ataupun PKR?

  #BUYMUSLIMFIRST

  BalasPadam
 5. ASS..WR.WB.SAYA pak resky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN EYANG SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (082-391-772-208) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH
  NO HP EYANG WORO MANGGOLO (082-391-772-208)
  BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO
  DIJAMIN TIDAK MENGECEWAKAN ANDA APAPUN ANDA MINTA INSYA ALLAH PASTI DIKABULKAN BERGAUNLAH SECEPATNYA BERSAMA KAMI JANGAN SAMPAI ANDA MENYESAL

  BalasPadam

Jaga adab - Mat Hasan tegur penentang Zahid

 Timbalan Presiden Umno Mohamad Hasan menegur ahli-ahli parti yang mendesak Presiden Ahmad Zahid Hamidi berundur dengan cara tidak wajar, ya...