Sabtu, 14 September 2019

[Muafakat Nasional] PH tidak goyang, himpunan Pas Umno tidak ubah haluan kami kata pemuda

Himpunan PAS UMNO di PWTC telah memberi impak bahaya sebenarnya kepada Pakatan Harapan, nampaknya pemimpin atasan mereka tidak mahu memberi komen yang begitu keras untuk mengkritik himpunan dua parti terbesar orang Melayu ini.

Hanya kedengaran samar-samar kritikan, perli, cakap kosong untuk menyejukkan hati mereka yang sedang risau, yelah ikutkan Pakatan Harapan menang banyak kerusi pun kerana pecahan undi dari orang Melayu.

Kali ini, maaf kata, tsunami orang Melayu secara dasarnya memang nakkan kuasa dikawal oleh orang Islam yang majoriti dalam Malaysia ini bukannya menjadi kerajaan yang zalim diterajui oleh manusia yang bersifat rasis seperti parti D4P.


Ayuh kita war-warkan kepada semua orang Melayu, Muafakat Nasional adalah episod yang indah untuk orang Melayu.

Pemudah PH kata mereka tidak ubah apa-apa kepada mereka
PETALING JAYA: Pemuda Pakatan Harapan (PH) berkata Himpunan Penyatuan Ummah hari ini tidak mengubah haluan dan perjuangan PH, disebalik jumlah kehadiran yang tinggi di Pusat Dagangan Dunia Putra hari ini.

Pemuda PH menambah mereka juga tidak hairan dengan penggabungan dua parti Melayu-Islam terbesar itu.

Ini kerana PH merupakan suatu pakatan majmuk, yang terdiri daripada rakyat berbagai keturunan, agama, budaya dan wilayah.

“Kepelbagaian dan kemajmukan inilah kekuatan dan kehebatan kita. Abaikanlah perihal parti-parti pembangkang dan tumpukan perhatian kepada prestasi PH,” kata Ketua Pemuda PPBM Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, Ketua Pemuda PKR Akmal Nasrullah Mohd Nasir, Ketua Pemuda DAP Howard Lee Chuan How dan Ketua Pemuda Amanah Mohd Sany Hamzah dalam kenyataan bersama hari ini.


Pemuda PH menambah kerjasama Umno dan PAS sebenarnya bukan perkara baru dalam politik negara.

“Janganlah dibazirkan masa dan tenaga berbicara soal dan isu parti lain,” katanya.

Sejarah baru dalam landskap politik negara tercipta apabila 2 parti politik terbesar orang Melayu, iaitu PAS dan Umno hari ini secara rasmi menjalinkan kerjasama.

Presiden PAS, Abdul Hadi Awang dan Presiden Umno, Ahmad Zahid Hamidi secara rasmi menandatangani piagam kerjasama politik selepas lebih 60 tahun menjadi seteru sambil disaksikan ribuan penyokong kedua-dua parti pada acara kemuncak Himpunan Penyatuan Ummah di Dewan Merdeka Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC).

Laungan takbir turut bergema selepas PAS dan Umno memeterai piagam kerjasama politik itu secara rasmi. Turut menyaksikan penyatuan itu rakan komponen BN dan Gagasan Sejahtera.

1 ulasan:

  1. ASS..WR.WB.SAYA pak resky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN EYANG SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (082-391-772-208) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH
    NO HP EYANG WORO MANGGOLO (082-391-772-208)
    BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO
    DIJAMIN TIDAK MENGECEWAKAN ANDA APAPUN ANDA MINTA INSYA ALLAH PASTI DIKABULKAN BERGAUNLAH SECEPATNYA BERSAMA KAMI JANGAN SAMPAI ANDA MENYESAL

    BalasPadam

'Malas layan, PRU14 pun ahli MIC tak sokong PAS, mereka undi PH'

 Menteri Besar Kedah, Muhammad Sanusi Md Nor berkata, dia enggan melayan kenyataan pemimpin MIC termasuk amaran parti itu yang tidak akan me...