Selasa, 17 September 2019

Sabah akan jadi negeri terkaya di Malaysia kata PM

KOTA KINABALU: Dr Mahathir Mohamad berkata Sabah bakal mendapat manfaat besar daripada sektor minyak dan gas, dan menepis dakwaan ia negeri termiskin di Malaysia.

Sebaliknya, kata perdana menteri, Perlis dan Kedah adalah negeri termiskin.
“Sabah akan menjadi negeri terkaya apabila minyak laut dalam mengeluarkan produk,” katanya kepada pemberita pada satu majlis makan tengah hari bersama pimpinan PPBM tempatan hari ini.

FMT

8 ulasan:

 1. Anwar 'Samurai Terakhir' sebagai PM yang akan menyatukan rakyat negara ini kata Pandikar..

  Macam ada yg tak kena entry kat atas ni...

  haahh tepukkkk...wayang nak start balik popcorn kasi tambah..!!

  Bekas speaker Dewan Rakyat Pandikar Amin Mulia hari ini memberi amaran seruan sesetengah orang dan kumpulan di Sabah dan Sarawak tentang pemisahan dari Malaysia semakin hari semakin kuat.

  Mengatakan Malaysia dalam bahaya jika seruan seperti itu berterusan dan jika isu kaum dan agama dimainkan oleh pelbagai kumpulan di Semenanjung, beliau berkata hanya Presiden PKR Anwar Ibrahim boleh menyelamatkan keadaan.

  BalasPadam
 2. Nua lidah biawak berkata Msia bukan Melayu punya.

  Wah nampaknya masih ada orang bodo menjilat si lidah biawak.

  BalasPadam
 3. Kerja sapa yg viralkan sepucuk surat tertera tulisan Dr Mahathir yang memberikan sebuah projek bernilai RM450 juta, timbul pula persoalan siapa yang cuba mensabotaj Tun Dr Mahathir daripada dalam kementerian kewangan..!?

  Surat tersebut ditandatangani pegawai Bahagian Perolehan Kerajaan, Kementerian Kewangan.

  Manakala, sepucuk lagi surat daripada syarikat berkenaan, syarikat terbabit mengucapkan terima kasih kepada Dr Mahathir atas sokongsan dan kelulusan kepada projek itu.

  Manakala tulisan tangan Tun Dr Mahathir di atas surat tersebut pula disertakan bersama cop Perdana Menteri Malaysia yang bertarikh 4 Mac 2019.

  Buat masa sekarang, belum ada siapa-siapa yang menyangkal surat itu palsu, mahupun ianya ‘fake news’.

  Maka, timbul pula soalan-soalan daripada kem Mahathir tentang, siapakah di Kementerian Kewangan yang mahu mengkantoikan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad?

  Perlu diingat Dap bukan sahaja mempunyai Lim Guan Eng di kementerian tersebut malah, Tony Pua dan juga Ong Kian Ming juga ditempatkan secara strategik di kementerian tersebut.

  BalasPadam
 4. Bakal PM ke 8 Aljub pooojaan hati KD Jon Doe Pomen Bawah Tanah Kriss Berayon Budak Suman

  Dolu

  Hari ini ke Putar Jaya esok minyak turun...!!

  Dolu-dolu

  Beri saya masa 2 minggu..!! 2 Minggu masalah Kg Buah Pala selesai... kikiki .. yer mme selesai segala buah pala pun x nnpk lagi.. kikikiki..!!

  Sekarang...!!

  MA63: Anwar Saya jamin masalah akan selesai bila jadi PM... lu fikir la sindri...!!!


  #buymuslimfirst

  BalasPadam
 5. KAROMAH & RAHSIA DIBAWAH PANJI PENYATUAN [email protected]

  Sejarah melakarkan bagaimana dalam peperangan Badar, pahlawan Islam di bawah pimpinan yang cuma seramai 313 orang berjaya menewaskan 1,000 orang kafir musyrikin Mekah...

  KAROMAH TERAHSIA DARI PENYATUAN UMMAH
  SEMUA PEKUNG TENGGELAM TIMBUL AKHIRNYA
  PEMIMPIN HIPOKRIT GADAI BANGSA AKIDAH
  HANCURKAN MUSUH DALAM SELIMUT KITA

  Sejarah melakarkan bagaimana pejuang-pejuang kebenaran tulin

  RAHSIA DAN PETUNJUK KEBENARAN PENYATUAN [email protected] TERBONGKAR..!!!

  Doa Almarhum Dato' Fadzil Noor supaya Dr. Mahathir panjang umur untuk beliau lihat sendiri kerosakan yang di buat, Alhamdulillah maqbul...

  Doa orang Islam yang tidak mahu Lim Guan Eng nak jadi macam Khalifah Umar bin Abdul Aziz, alhamdulillah maqbul

  Doa ahli PAS untuk ditunjukkan kebenaran atas fitnah kepada PAS, terutama isu RM90 juta terimaan duit dari Umno, dimaqbulkan...

  Sehinggakan SPRM sendiri mengesahkan PAS, bersih daripada sebarang salah laku rasuah...

  Doa seluruh umat Islam di Malaysia yang mahukan Dr. Zakir Naik tidak dihalau keluar, alhamdulillah dimaqbulkan...

  Doa Sallehuddin Ayub kepada sesiapa cuba menjahanamkan PAS akan gagal kerana PAS ada penjaganya iaitu Allah SWT, Alhamdulillah maqbul...!

  Doa sangat panjang Dr. Azhari, perwakilan Wilayah dalam Muktamar PAS tahun 2014 di Batu Pahat supaya Allah keluarkan jebon-jebon, pelesit dan pemuka fitnah jijik serta pemuka2 hipokrit dari PAS dan UMNO telah dimaqbulkan Allah...

  Doa Presiden PAS untuk menyatukan umat atas nama Islam, alhamdulillah maqbul pada 14 September 2019...

  Doa PAS suruh Umno K.O. yang dibacakan oleh adik Almarhum TG Nik Aziz, Ustaz Nik Radzi, Alhamdulillah maqbul. Orang yang sombong dalam UMNO berambos sudah dalam PKR dan Bersatu.

  Doa Ketua Dewan Ulamak PAS, Dr. Nik Zawawi agar PH bercakaran sesama sendiri Alhamdulillah maqbul...

  Doa Anwar, kroni-kroninya dan DAP nak jadikan Anwar PM8, alhamdulillah tak maqbul-maqbul lagi sampai sekarang, kerana terlalu ramai rakyat Malaysia yang mendoakan agar dia tidak akan naik selama-lamanya untuk menjadi Perdana Menteri...

  Ya Allah jangan dimaqbulkan doa Anwar nak jadi Perdana Menteri...

  Genap 11 tahun, doa dan rancangan Anwar untuk tukar kerajaan pada 16 September 2008 dengan rancangan membeli menteri-menteri kabinet BN juga tidak maqbul, malah langsung tidak dilayan...

  Benar, sekarang kafir harbi dan sekutunya mempunyai ikhtiar dan kuasa tetapi kita mempunyai ikhtiar dan doa...

  Bila Allah SWT mengkehendakinya, mustahil di sisi manusia tetapi amat mudah di sisi Allah SWT...

  Mari kita doakan lagi, semoga Muafakat Nasional ini berkekalan membawa kebaikan kepada Islam dan negara...

  Semoga negara kita tidak diperintah oleh golongan yang memusuhi Allah SWT dan rasulNya...

  Semoga kita diselamatkan Allah SWT dari api neraka yang bahan bakarnya ialah batu dan manusia...

  BILA MUSUH MULA TERDESAK, CEMAS & GELABAH DENGAN PENYATUAN NASIONAL

  Pemimpin hipokrit ini sudah merasa panas dari bahang kebangkitan Penyatuan Nasional dan mereka mula menyerang, memfitnah, adu domba bersama bala tentera dajjal melakukan serangan terhadap Penyatuan Umah.

  Sehingga sekarang Dr. Mahathir masih hidup dan menjadi Perdana Menteri tertua di dunia dan masih gagah berperang, berkelahi, saling curiga mencurigai mengadu domba fitnah jijik tak percaya satu sama lain dengan timbalannya.

  Inilah hasil hasil kerosakan sistem pemerintahan yang jauh menyimpang dari Islam bersengkongkol dengan Pluralisma Murtad, COMANGO toksik, LGBT, Syiah, Avenglista Komunis DAP, SIS,G25 liberalis dibawah anak perempuan [email protected] Mahathir yang beliau buat dahulu...

  PEMIMPIN HIPOKRIT UMNO PAS SUDAH BERAMBOS
  PENYATUAN NASIONAL UMAH TERMATRI SUDAH
  KHADAM TOKONG KEPANASAN KELUAR HINGUS
  TERBANYANG SUDAH KEHANCURAN KERAJAAN FITNAH

  Hasil tuaian pemimpin bodoh sombong dan pemuka pemuka hipokrit pada akidah agama dan bangsanya sudah mendapat hari ini. Maka hari ini lahirnya dari sentimen dan persepsi fitnah jijik tertubuhnya kerajaan fitnah jijik PH.

  BalasPadam
 6. ASS..WR.WB.SAYA pak resky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN EYANG SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (082-391-772-208) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH
  NO HP EYANG WORO MANGGOLO (082-391-772-208)
  BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO
  DIJAMIN TIDAK MENGECEWAKAN ANDA APAPUN ANDA MINTA INSYA ALLAH PASTI DIKABULKAN BERGAUNLAH SECEPATNYA BERSAMA KAMI JANGAN SAMPAI ANDA MENYESAL

  BalasPadam
 7. Polis Republik Indonesia (Polri) menamakan lima syarikat dan 230 orang sebagai suspek yang melakukan pembakaran tanah dan hutan di tujuh wilayah di Sumatera Selatan.
  Salah satu syarikat tersebut, PT Sepanjang Inti Surya Utama (PT SISU, Kalimantan Barat) merupakan sebuah syarikat konsesi yang bersangkut dengan Genting Group, sebuah syarikat pelaburan tempatan yang diterajui oleh seorang taikun tempatan, Tan Sri Lim Kok Thay

  BalasPadam
 8. ALJUB VS ATOK REBUT JAWATAN PM ADUN SAMSENG VS SAMSUL KATIK REBUT KETUA PENGAKAP....WALAWEYY..!!

  PEREBUTAN kuasa bukan hanya berlaku antara Tun Mahathir Mohamad dan Datuk Seri Anwar Ibrahim terhadap jawatan Perdana Menteri.

  Tetapi hal yang sama juga berlaku di peringkat bawahan walaupun hanya melibatkan jawatan kecil dan remeh.

  KALIMAT LAMA 'AWAK YB ATAU SAYA YANG YB'
  KETUA PENGAKAP JADI REBUTAN DI MELAKA
  KALIMAT BARU 'SAYA YB ATAU YB YANG BABI'
  SEMUA MENGKOMER DALAM PH DAH GILA KUASA
  DON'T MESS WITH MELAKA WAHAI 'YB GILA BABI..'

  Ahli Parlimen Hang Tuah Jaya dari PKR, Datuk Seri Shamsul Iskandar Mohd. Akin dan Exco kerajaan Melaka, Norhizam Hassan Baktee dari DAP terlibat dalam isu perebutan kuasa dalam barisan kepimpinan Majlis Pengakap Negeri Melaka.

  “Norhizam kalau tidak faham undang-undang lebih baik diam! Jangan lebih sudu daripada kuah,” Shamsul sebagai Tim Menteri.

  Dalam laporan itu, Norhizam tidak mahu barisan kepimpinan pengakap negeri yang dterajuinya sebagai pengerusi diganggu dan dipilih secara sah pada April lepas.

  KERAJAAN SUNNAH WAL JAMAAH PENYATUAN [email protected] "IN MAKING"

  Inilah tahap dan quality pemikiran pemimpin PH.. ada low class quality akademik bangang jadi samseng... yang low class akademik genral degree asyik sibuk nak jdi PM ke 8, yang fake degree dan sijil palsu.. lu orang fikir la sindri..

  kikikiki...

  MENTERI BANGANG ASYIK SALAHKAN ORANG
  LOW CLASS MENTALITY JADI MENTERI
  SIJIL PALSU FAKE DGREE TAHAP GAMPANG
  ASYIK GEBANG JADI PIDANA MENTRI HARI2
  RAKYAT MARHAEN SUSAH MACAI BODO T'KINJA RIANG

  Sehingga sekarang Dr. Mahathir masih hidup dan menjadi Perdana Menteri tertua di dunia.

  Tun masih "gagah berkelahi, gagah berperang dan saling curiga mencurigai, gagah mengadu domba, gagah memfitnah jijik serta tak percaya satu sama lain dengan timbalannya."

  INI KES 4 INCI MELEKAT KAT BELAKANG SEPOL
  BICARA TERTUTUP LAGI TUH KES ACARA MENYONDOL
  LULUSAN BODO BODO BAKAL PM KITA SI KITOL
  JANGAN LUPA JUGA MACAI KES SEMBURIT & CHINADOL

  KIKIKIKI....HAAHH TEPUKKKKK...!!

  Inilah hasil hasil kerosakan sistem pemerintahan yang jauh menyimpang dari Islam bersengkongkol dengan Pluralisma Murtad, COMANGO toksik, LGBT, Syiah, Avenglista Komunis DAP, SIS,G25 liberalis dibawah anak perempuan [email protected] Mahathir yang beliau buat dahulu...

  BANG NON MINTA ZAKIR NAIK DUDUK DAN DIAM
  DAKWAH ZAKIR NAIK BERATUS RIBU MASUK ISLAM
  BILA BANG NON GI HOTEL SONDOL DEPAN BELAKANG
  BANG NON GI KUIL JADI SAMI GEREJA JDI PADERI MASJID JDI IMAM
  BERAPA BANYAK BANG NON MURTADKAN DNG PLURALISMA HARAM..!??

  Cuba fikir, lojikkah Dr. Mahathir nak satukan umat Melayu jika seumur hidup membenci PAS melampau sangat?

  #BUYMUSLIMPRODUKPOPCORNTAMBAH&TEPUK

  BalasPadam

Pemimpin Umno ada kes mahkamah jangan ugut keluar PN - Bersatu Kepong

Pemimpin Umno yang sedang melalui perbicaraan di mahkamah dinasihatkan supaya jangan melakukan ugutan politik mahu keluar daripada kerajaan ...