Selasa, 24 September 2019

Saya tidak lari atau takut untuk berjumpa penduduk Paya Jaras Hilir kata YB Paya Jaras

Kepada Adun Paya Jaras, ingatlah balik apa janji kamu sebelum PRU14 yang lepas, ingat balik cara kamu yang cukup garang siap nak baring depan jentolak, nak selamatkan penduduk yang rumahnya akan diroboh ketika itu.Ingat balik kamu siap berdoa, wah bukan main kusyuk memberi ceramah memberi keyakinan kepada penduduk di situ supaya jangan keluar rumah, saya akan halang supaya perobohan rumah itu ditangguhkan, malah apa pula janji kamu kepada penduduk?

Selain ruamh Selangorku, apa tindakan lain yang kamu dah buat ketika beriya nak undi penduduk di sini?


Untuk pengatahuan, rata-rata yang rumahnya kena roboh, bukannya warga asing, mereka mempunyai ic biru, mengaku mengundi kamu untuk kemenangan kamu pada pru14 yang lepas.

Manusia tidak kenal dek untung, bila hampir 92 keluarga yang rumahnya diroboh pada rabu lepas, mana kamu? Jangan kata takut atau tidak berani, jangan menipu sahaja untuk kuasa.

Kamu tidak lihat langsung apa yang dialami penduduk yang trauma bila rumah mereka dirobohkan.

Masa nak undi lagak hero, bila dah berkuasa, lagak angkuh.

Cukuplah, PRU15, semua sudah tahu pekung kamu. Moga penyatuan Ummah akan ajar keangkuhan kamu dan rakan-rakan kamu yang sombong, kuasa tidak mungkin selama-lamanya kamu pegang.

Kalau betul berani, sila datang ke Paya Jaras Hilir, tunjuk muka, tak perlu lama, jumpa dan salam beramah mesra je.

Itupun kalau ada telur lah.


Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Paya Jaras, Mohd. Khairuddin Othman dengan tegas menyatakan beliau tidak lari atau takut untuk berhadapan dengan penduduk Paya Jaras Hilir, Sungai Buloh yang rumah mereka dirobohkan pada Rabu lepas.- Utusan Online

Tiada ulasan:

Catat Komen

Najib 'tarbi' kerajaan PN kerana tidak mampu menjaga warganya sendiri yang jatuh sakit

  Memang itulah yang terjadi, mengapa Najib kritik lantang dengan kerajaan PN sekarang ini? Puncanya kerna mereka cara mereka menyelesaikan ...