Khamis, 3 Oktober 2019

Ahli Parlimen PH buat permukiman, bincang isu panas dan RUU, macam ada apa-apa je ni, adakah sesuatu akan berlaku?

Siap buat pemukiman, kononnya nak berbincang isu-isu berbangkit, tetapi hakikat kerajaan PH sedang mengalami satu keadaan tertekan yang amat sangat, kerana bukan sahaja isu yang berbangkit, tetapi paling utama adalah isu ekonomi yang semakin teruk dan ranap.

Mereka tahu, kerajaan pimpinan Mahathir tidak mampu lakukan apa-apa, Menteri Kewangannya pula hanya sembang kencang konon ekonomi negara nampak bagus, hanya cerita salah Najib, duit 1MDB dan Jho Low.Menteri D4P nya pula sudah terang-terang tidak menghormati bahasa kebangsaan, ikut kepala mereka sahaja, paling memeningkan PKR, D4P adalah berkenaan Kongres Maruah Melayu yang Komponen PH nampak Kongres ini jalannya begitu rasis.


Mahathir nak beri amanat pada hari Kongress itu berlangsung, Mungkin Mahathir sudah baca apa akan berlaku dalam PH.

Adakah berlaku sesuatu yang luar jangkaan pada sidang Parlimen yang dijangkakan pada 7 Oktober ini?

Siapa tahu kan, tiba-tiba undi tidak percaya kembali menghantui Mahathir, Anwar diam sahaja ketika ini, politik, kita tidak tahu, ia tidak dapat diterangkan melalui akal yang lurus, kena berimiginasi yang cukup luar kotak untuk mengatahui apa sebenar terjadi dalaman PH ketika ini.

Ahli parlimen PH buat pemukiman bincang RUU, isu panas

Ahli Parlimen Pakatan Harapan (PH) akan menghadiri pemukiman hujung minggu ini menjelang sesi parlimen yang akan datang, yang akan bermula pada 7 Okt untuk membincangkan dan merangka mengenai rang undang-undang yang akan dibentangkan.

Antaranya termasuklah Belanjawan 2020, rang undang-undang Suruhanjaya Bebas Aduan dan Salah laku Polis (IPCMC), Kertas Putih Pertahanan serta rang undang-undang untuk menghapuskan hukuman mati mandatori.

"Ia akan menjadi perbincangan mengenai pelbagai rang undang-undang yang akan dibangkitkan di parlimen.


"Secara umum, ia adalah strategi untuk sesi parlimen yang akan datang ... Saya tahu IPCMC termasuk sekali," Ahli Parlimen Klang Charles Santiago memberitahu Malaysiakini.

Tiada ulasan:

Catat Komen

Pelik! Muhyiddin kata kerajaan sudah dah tak banyak duit, tetapi timbalan menteri pelancongan baru tetap akan dilantik hari ini

 Setiausaha Agung Parti Solidariti Tanah Airku (Star) Dee Koh Hoi dilapor akan mengangkat sumpah sebagai timbalan menteri pelancongan, ke...