Rabu, 16 Oktober 2019

Dalam banyak debat, mengapa tajuk berkenaan 'Homose*****" jadi pilihan kata Mujahid

Mujahid terkejut bila kandungan Pertandingan Debat Piala Tun Razak 2019 yang mengundang kontroversi kerana tajuknya berkenaan 'Homosek****'


Sejak Pakatan Harapan memerintah, golongan songsang ini cuba-cuba untuk menonjolkan diri mereka dengan pelbagai cara, tidak dipastikan macamana Tujuk begitu boleh pula dipersetujui?Apakah tiada pantauan dan adakah memang disengajakan untuk memeri signal, golongan ini berhak untuk kehadapan dalam hak-hak bersuara.

Kerja gila dan mengundang bala Allah, golongan songsang adalah golongan yang sesat, harap maklum.

Kepada Mujahid, sebagai Menteri Agama, keras sedikit berkenaan hal sensitif ini, sudahlah Maszlee Malik menjadi Menteri ibarat telur tersepit tidak serius dan hanya nak cari populariti sahaja, cuba tegas sedikit, kamu tu Menteri, gaji besar otak kecil tak guna satu sen.


Mujahid: ‘Daripada banyak-banyak tajuk, mengapa debat pilih homoseksual’

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Mujahid Yusof berkata beliau akan mendapatkan penjelasan daripada Kementerian Pendidikan berhubung kontroversi Pertandingan Debat Piala Tun Razak 2019 yang didakwa memdebatkan tajuk yang tidak menjaga sentiviti Islam.

“Jadi saya perlu mendapatkan penjelasan lanjut daripada Kementerian Pendidikan sebab itu bawah persekutuan, (sama ada) benar atau tidak adanya tajuk itu untuk didebat, kerana kalau ada sudah tentulah mana boleh homoseksual diterima oleh Islam.

“Daripada banyak-banyak tajuk, kenapalah itu yang dipilih. Saya tidak akan membuat apa-apa komen sehingga Menteri Pendidikan (Maszlee Malik) sendiri yang akan teliti perkara itu,” kata beliau, lapor Bernama.


Beliau berkata demikian ketika ditemui pada satu majlis di Seremban. - FMT

2 ulasan:

 1. BROTHER ANWAR BIN IBRAHIM SONYAP
  SONYAP ADA MAKNA ATAU SETAN BISU
  BANG NON WAK JEMIN JGN JADI BENGAP
  KURANG KAN SKET KEPALA PENIPU TU.!!


  ALAHAI... ATAU ATOK SAJA NAK GELI GELIKAN PENGANJUR PILIH TAJUK TU.!?
  NAK TGK REAKSI BANG NON ADA UBAH PERANGAI ATAU BELOM UBAH PERANGAI...


  ALAHAI..

  #BMF

  BalasPadam

Shahril Hamdan tegur Bersatu, usahlah pusing cerita dakwa Umno pula yang cetus masalah

 PETALING JAYA: Ketua Penerangan Umno, Shahril Hamdan meminta Bersatu tidak menuduh Umno mencetuskan masalah, sebaliknya beliau mempersoalka...