Selasa, 1 Oktober 2019

Gelar Mahathir sebagai 'Reformis palsu', Ezam palu gendang perbalahan

Bibit perang terbuka sudah bermula, setelah dimulakan oleh Syed Husin dengan mengatakan kata Mahathir tidak boleh dipercayai, malah mempersoalkan kerja sampai 18 jam tetapi hasil langsung tidak nampak.

Anwar Ibrahim sedang mulakan siri serangan terbuka dengan menggunakan orang-orang yang dia rasa boleh beri satu balingan tepat kepada kem Mahathir.Mana boleh sorok keadaan ini, semalam Syed Saddiq panjang lebar membalas balik apa yang dikatakan oleh Syed Husin, Khairuddin juga sedang memulakan serang balas yang keras sehingga mengugut pula mahu membuat kempen tolak Anwar secara berdepan sekiranya pihak yang berkaitan secara terbuka lagi mengkritik Mahathir.

Hari ini pula Ezam Mohd Nor secara terbuka membuka ruang perbalahan, menyokong apa yang diperkatakan oleh Syed Husin, memang Mahathir itu 'Reformis palsu'

Apa lagi PKR, jadi anak jantanlah, jadi pertahanan presidenmu. Ini dikalangan pemimpin pro Anwar kecut telur nak berbicara mengkritik cara Mahathir.

Cuma nak bagitahu, yakin ke boleh lawan kem Mahathir ni?
 Ezam sokong Syed Husin, gelar Dr M 'reformis palsu

Mohamad Ezam Mohd Nor menggesa Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad, yang disifatkannya sebagai "reformis palsu", untuk berhenti "menipu" rakyat.

Dalam kenyataan media hari ini, bekas setiausaha politik Presiden PKR Anwar Ibrahim itu berkata, Dr Mahathir perlu berhenti daripada membuat "kenyataan palsu" di pentas dunia bagi mengambarkan diri sebagai pejuang keadilan.

"Dr Mahathir jelas gagal mempertahankan prinsip dan semangat reformasi sama ada secara sengaja atau tidak.

"Dan atas semangat dan prinsip reformasi dan demi kelangsungan hidup rakyat miskin yang semakin terhimpit saya menyarankan agar Dr Mahathir berhenti daripada jawatan PM dalam kadar segera agar proses reformasi sebenar boleh dilaksanakan tanpa tangguh lagi," katanya. - Malaysiakini

2 ulasan:

 1. TARIKH PILIHANRAYA TENGAH ARI NI
  BLOM UMUM DEDAK DAH SAMPAI TG PIAI
  EXCO MINTRI TUNJUK KERJA GILA BABI
  TARGET 10K MAJORITI PENYATUAN UMAH NAK DICAPAI


  KIKIKIKIK.. PADA PENDUDUK TG PIAI SELAMAT MENIKMATI DEDAK ...

  KIKIKI...

  #DEDAKMARISAPUUNDIJANGANSKALI

  BalasPadam
 2. EZAM KOTAK DAH MULA MENYALAK
  TENGGELAM TIMBUL BERSAMA KOTAK
  MAKLUM SUDAH HABIS BEKALAN DEDAK
  DEMI DEDAK TUNJAL ATOK PUNYA PALA TENKGORAK  KIKIKIKIKI..


  #BMF

  BalasPadam

[Gempar] Pemimpin Armada ditangkap miliki ganja dalam jumlah besar

 Seorang tokoh Pemuda Bersatu (Armada) telah ditangkap polis pada 20 Jan lalu atas dakwaan memiliki dadah dalam jumlah yang besar. Perkara i...