Khamis, 17 Oktober 2019

[Isu LTTE] D4P sudah terperangkap dengan bayangan pengganas, adakah D4P boleh dibubarkan?

Sejak isu LTTE yang menjadi masalah besar dalam pentadbiran Kerajaan Pakatan Harapan, pekung yang busuk melekat pula dekat parti D4P, dikalangan pemimpin D4P agak gusar dan kalut dengan perkembangan penangkapan pengganas LTTE.Dua adun mereka sudah ditahan dibawah SOSMA, malah ramai yang terjebak aliran radikal pertubuhan LTTE ini adalah dikalangan orang india dalam parti D4P sendiri.

Terperangkap dan terpalit dengan isu yang boleh meranapkan D4P sebagai sebuah parti yang kononnya membawa perubahan.

Nampak ketara iras muka pemimpin D4P sedang pening, kalut, risau dan tertekan, Lim Kit Siang walau suaranya lagak sang perwira tua membidas pihak polis atas penahanan dua adun D4P, ia tidak cukup membawa maruah D4P yang semakin dironyok dengan rakus.

Ramasamy sebagai Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang, terang-terangan mempromosi LTTE, malah dicabarnya pihak Polis supaya tahan dirinya segera.Persoalannya, siapakah dibelakang tabir dalam perancangan sehingga begini D4P diperlakukan?

Corat-coret mengatakan untuk mengajar ego D4P dalam Pakatan Harapan, perlu satu cara untuk memberitahu, jangan lagak abang besar dalam satu gabungan dengan Mahathir.

Entah, siapa tahu, itu hanya spikulasi, jadi janganlah percaya bulat-bulat.

Mesej tersebar di Whatsap

ISU #LTTE "

Besar Kemungkinan DAP Akan Dibubarkan dibawah Akta 1966 ROS Dan Sekaligus Status Seluruh ADUN & AHLI PARLIAMENT DAP Juga Akan Hilang Kerana Terlibat & Bersuhabat dalam Membela Penganas!! 
Jika ini Berlaku 

 Kerajaan PH Akan Kehilangan Kuasa Dengan Serta Merta Dan Komponan Yang Memiliki Majority Akan Menubuhkan Kerajaan Atau Pun Mungkin Parliament Akan Dibubarkan. 
Kita Tunggu Permainan Mahathir Sekarang!! 


Nota- Semua Adun & Ahli Parliament DAP Yang Kehilangan Jawatan, Tidak boleh Bertanding Dibawah Undang2 ROS & SPR ( Isu Penganas)

Tiada ulasan:

Catat Komen

Shahril Hamdan tegur Bersatu, usahlah pusing cerita dakwa Umno pula yang cetus masalah

 PETALING JAYA: Ketua Penerangan Umno, Shahril Hamdan meminta Bersatu tidak menuduh Umno mencetuskan masalah, sebaliknya beliau mempersoalka...