Rabu, 2 Oktober 2019

Kalau Tun M tidak beri jawatan PM kepada Anwar, semua akan kena tempias, kecewa dan sedih

Nampaknya epilog cerita penganti Perdana Menteri ke 8 tidak akan berhenti, kali ini Otai Reformis pula bersuara, namun suara mereka kali ini agak macam lelaki lembut sedikit, almaklumlah semua dah insaf, kalau dulu mereka turun ke jalanan, berhadapan dengan FRU, cota, kena but, kena pijak itu perkara biasa demia sebuah perjuangan.


Namun kerana Anwar sudah dijanjikan menjadi PM ke 8, dijangkakan pada Mei 2020 nanti, ramai penganalisis dan suara-suara dalaman mengatakan, mustahil Mahathir akan berikan jawatan PM kepada Anwar begitu cepat.

Otai Reformis dengan ayat sekiranya Mahathir tidak beri jawatan PM kepada Anwar, maka semua pemimpin bawahan tidak akan percaya lagi apa sahaja Mahathir lakukan lepas ini.

Pelik Otai Reformis ni, nak balun, balunlah betul-betul, ini tidak, hanya kritikan manja sahaja.

Takut betul dengan Mahathir. Buang telur lah.

Semua kena tempias jika Dr M tak tepati janji, kata kumpulan pro-Anwar

PETALING JAYA: Kumpulan pro-Anwar mengingatkan Pengerusi Pakatan Harapan Dr Mahathir Mohamad bahawa semua pemimpin bawahnya tidak akan dipercayai rakyat lagi jika beliau tidak tepati janji peralihan kuasa yang diuar-uarkan sebelum ini.

Otai Reformis 1998 mengulas kenyataan Mahathir mengatakan dia mungkin ada tiga tahun lagi sebelum menyerahkan jawatan perdana menteri sebelum pilihan raya umum ke-15, mengatakan pimpinan komponen bersetuju Anwar akan mengambil alih tempatnya dalam tempoh dua tahun.

Tiada ulasan:

Catat Komen

Terbaru! DAP namakan Adly calon Ketua Menteri Melaka

 Nama Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Katil, Adly Zahari diumumkan akan kembali menjawat jawatan Ketua Menteri Melaka seandainya Pak...