Sabtu, 12 Oktober 2019

Lagi anggota LTTE ditahan di Melaka, yang pasti mereka berdua ahli D4P

MELAKA: Dua lagi individu yang juga ahli DAP di Melaka ditahan mengikut Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) (SOSMA), hari ini.


Pengerusi DAP negeri, Datuk Tey Kok Kiew, mengesahkan kedua-dua individu itu ialah Ahli Majlis pihak berkuasa tempatan (PBT) negeri ini dan ketua pegawai eksekutif (CEO) perbadanan anak syarikat kerajaan negeri.

“Saya difahamkan mereka ditahan di rumah masing-masing, sekitar Durian Tunggal, Alor Gajah, di sini, kira-kira jam 10 pagi tadi,” katanya ketika dihubungi sebentar tadi.

Sementara itu, Ketua Polis Melaka, Datuk Mat Kasim Karim, mengesahkan kedua-dua individu itu ditahan kerana dipercayai mempunyai kaitan dengan kumpulan pengganas Harimau Pembebasan Tamil Eelam (LTTE).

“Memang betul mereka ditahan di bawah SOSMA oleh pihak polis Bukit Aman hari ini dan ia berkait dengan penahanan seorang EXCO Melaka sebelum ini.

“Maklumat lanjut bagaimanapun saya tak boleh maklumkan lagi dan kita serahkan kepada pihak polis untuk jalankan siasatan,” katanya.

Khamis lalu, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) yang juga EXCO kerajaan negeri Melaka, antara tujuh individu ditahan pihak polis selepas dipercayai terbabit dalam majlis memperingati perjuangan LTTE.

Mereka ditahan kerana didakwa mempromosikan, menyokong, dan memiliki bahan serta mengagihkan dana yang mempunyai kaitan kumpulan pengganas itu.

BH Online

2 ulasan:

 1. TUDUH MELAYU RASIS, RUPA-RUPANYA CARA MEREKA ALIH PANDANGAN SAJA

  Gerakan Islam utama, Ikatan Muslimin Malaysia (Isma) yakin amat merbahaya dan menakutkan apabila parti pemerintah yang dominan di Putraya, DAP dianggotai dan dipimpin oleh mereka yang mempunyai hubungan dengan pengganas, Harimau Pembebasan Tamil Eelam (LTTE).

  SI BABI SUKA TUDUH ORANG LAIN
  ORANG LAEN RASIS DAP BABI TIDAK
  MACAI BODOH ATOK IKUT DAN JOIN
  MODAL KE TG PIAI UMMAH KASI LEDAK

  Amir Isma, Ustaz Abdullah Zaik Abd Rahman berkata, lebih berbahaya lagi sekiranya mereka menganut fahaman atau ideologi keganasan yang mungkin menjadi sikap mereka ketika melaksanakan dasar-dasar dalam negara.

  “Amat mengejutkan apabila parti yang zahirnya di propagandakan sebagai demokratik dan liberal kemudian terdedah seolah-olah menjadi sarang kepada puak yang ada kaitan dengan pengganas.

  BUKAN RASIS TAPI PENGGANAS TEGAR
  ATOK ALJUBORI BUAT DUAM BANGANG
  AJOM TG PIAI UMMAH KASI BONGKAR
  INI PH KERAJAAN HAPRAK MACAI SAYANG

  “Kemungkinan timbul ketakutan di kalangan rakyat di negara ini yang berasa mereka mungkin dilayan secara rasisme, gangterisme dan terorisme oleh parti pemerintah seperti itu.

  kikikiki... kahhakkpuiii..!!

  #BUYMUSLIMPRODUCT

  BalasPadam
 2. Bajet 2020 - Guan Eng Pula MemBaruahkan Resolusi Kongres Mahathir Dalam Bajet 2020, Lepas Anwar MemBaruahkan Atok!!!

  Mahathir sampaikan ucaptama dalam satu kongres yang diberi nama Kongres Maruah Melayu...

  Semua orang tahu, tujuan kongres tu diadakan, kononnya untuk memartabatkan semula maruah bangsa Melayu yang mutakhir nie seakan diperkotak-katikkan...

  Dan semua orang tahu, mungkin ada golongan yang pura-pura tak tahu, 'funder' kongres nie sebenarnya ialah DAP...

  BAJET 2020 BAJET MEMBARUA KAN KONGRES MARUAH
  ATOK DAN MACAI JER BODOH MENILAI BAJET BARUAH
  TAK CUKUP BARUAH HINA BANGSA MELAYU PEMALAS LAH ..!!
  LUBANG KUBO TERNGANGA LUAS WAHAI ATOK HARAMJADAH

  Ramai yang tak sedar, dalam Bajet 2020, Guan Eng bukan saja membaruahkan resolusi Kongres Mahathir tapi juga berjaya mengelirukan ramai masyarakat Melayu...

  Ironiknya, dalam Bajet 2020, bukan sahaja tidak menampakkan iltizam kerajaan Pakatan Harapan untuk melaksanakan rosolusi pendidikan Kongres Melayu, malah makin memperkasakan sekolah vernakular dengan peruntukan dana yang cukup tinggi, melebihi peruntukan untuk Sekolah Kebangsaan!!!

  matlamat utama Kongres Melayu diBARUAHkan oleh Guan Eng dalam Bajet 2020...

  Bangsa Melayu dan Bumiputera yang mewakili 70% dari jumlah penduduk Malaysia, hanya diperuntukkan RM50 juta dana untuk PROGRAM Keusahawanan...

  Manakala bangsa India yang hanya mempunyai 7% dari jumlah penduduk Malaysia, mendapat dana sebanyak RM20 juta untuk SKIM PEMBANGUNAN Usahawan India...

  Dan yang mendapat laba yang terbesar, sudah semestinya bangsa Cina yang hanya mewakili 23% dari jumlah penduduk Malaysia tetapi dianugerahkan dana sebanyak RM100 juta untuk SKIM PEMBANGUNAN Usahawan 'KECIL' Cina.

  Syarikat yang mengambil mereka berkerja pula diberikan insentif sebanyak RM300 bagi setiap siswazah yang diambil berkerja...

  Nyata pemilik syarikat akan mendapat keuntungan berganda melalui skim ini...

  Pertama, syarikat akan memiliki tenaga kerja profesional tapi dengan bayaran gaji yang jauh lebih rendah dari Mat Bangla di Malaysia...

  Kedua, dapat pula imbuhan RM300 dari kerajaan DAP Pakatan Harapan...

  Bila dicampur tolak, syarikat hanya perlu membayar gaji serendah RM200 untuk mendapatkan pekerja yang bergelar graduan!!!

  Serendah itukah taraf graduan kita?

  Kebanyakan graduan adalah bangsa Melayu dan kebanyakan taukey adalah bangsa Cina...

  Selain itu, DAP cuba menanamkan doktrin graduan Melayu hanya layak menjadi kuli..

  Mengapakah graduan-graduan ini tidak dibimbing untuk menubuhkan syarikat sendiri secara berkelompok dan bernaung dibawah satu konsortium yang dibimbing di bawah Kementerian Pembangunan Usahawan...

  Jadi, maruah apa atau siapa yang dibela oleh Kongres Mahathir...

  MARUAH SIAPA YANG ATOK NAK BELA TU
  MARUAH MELAYU ATO KRONI ANAKCUCU
  MACAI ATOK TERKINJA JER TATAU MALU
  JOM AJAR KEPALO PEROMPAK DAN PENIPU

  Bajet 2020 jelas menyediakan laluan mudah untuk memperkasakan bangsa pendatang dan membangsatkan bangsa Melayu dan Bumiputera...

  Buat pertama kali, admin bersetuju dengan Anwar, Kongres Mahathir adalah KONGRES BARUAH dan Bajet 2020 dah mengesahkan betapa BANGSATNYA nasib bangsa Melayu apabila DAP mendapat kuasa!!!

  BalasPadam

Shahril Hamdan tegur Bersatu, usahlah pusing cerita dakwa Umno pula yang cetus masalah

 PETALING JAYA: Ketua Penerangan Umno, Shahril Hamdan meminta Bersatu tidak menuduh Umno mencetuskan masalah, sebaliknya beliau mempersoalka...