Jumaat, 11 Oktober 2019

Lim Guan Eng kata pihak Polis jamin tiada lagi pemimpin D4P akan ditahan, macam Polis pula dia ni

Itu hebatnya D4P wahai umat Melayu, cuba kita lihat dari perspektif yang luar imiginasi apa yang cuba Lim Guan Eng perkatakan ini.

Bila mana-mana pemimpin D4P yang terpalit dengan masalah jenayah atau sebagainya, maka tanpa rasa malu dan segan, mereka tetap anggap perilaku atau kesalahan pemimpin D4P itu hanyalah mainan politik, mangsa politik.Pelik juga mereka-mereka ini, mereka sudah jadi kerajaan, yang tangkap adalah Polis pada ketika mereka lakukan kerja penangkapan itu, Pakatan Harapan adalah kerajaan memerintah.

Kita sedia maklum gelabahnya mereka-mereka ini bila terpalit dengan jenayah serius seperti rogol dan pengganas.

Adakah dalam D4P dipenuhi dengan ideologi yang fasis seperti LTTE itu?

Takkan Lim Guan Eng nak beritahu LTTE itu baik, pihak Polis telah menjalankan tugas mereka demi keamanan dan ketenteraman negara ini.


Polis jamin tiada lagi pemimpin DAP akan ditahan - Guan Eng

Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng berkata pihak polis memaklumkan tiada lagi pemimpin DAP yang akan ditahan atas dakwaan penglibatan mereka dengan Hariamu Pembebasan Tamil Eelam (LTTE).

Polis hari ini menahan tujuh individu termasuk Exco Melaka, G Saminathan dan Adun Seremban Jaya, P Gunasekaran di bawah Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-langkah Khas) 2012 (Sosma).

Polis juga mendedahkan kumpulan pemberontak itu merancang serangan ke atas kedutaaan Sri Lanka di Malaysia.


"Saya juga dimaklumkan bahawa walaupun akan ada lebih ramai ditangkap kerana disyaki mempunyai kaitan dengan LTTE, tiada lagi pemimpin atau wakil rakyat dari DAP akan disasarkan," kata beliau dalam satu kenyataan hari ini. Malaysiakini

Tiada ulasan:

Catat Komen

Terbaru! DAP namakan Adly calon Ketua Menteri Melaka

 Nama Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Katil, Adly Zahari diumumkan akan kembali menjawat jawatan Ketua Menteri Melaka seandainya Pak...