Rabu, 16 Oktober 2019

Penahanan dua adun D4P, Lim Kit Siang anggap Polis yang tidak adil, pengganas LTTE yang teraniaya?

Inilah masalahnya, undang-undang semua perlu ikut keadilan cara D4P, mereka anggap undang-undang yang sedia ada tidak adil, kejam, motif politik, bila kena kepada puak dia, segala kuntaw tuduhan mereka buat, mereka sahaja yang betul.

Lim Kit Siang nak tunjukkan segala apa undang-undang dalam Malaysia ini perlu izin D4P? Kepala bana kamu, ini negara berdaulat, bukan negara koboi.

Masalah besar dalam D4P, bila sudah kantoi dalamnya penuh dengan fahaman pengganas LTTE, sudahlah tidak mengaku, nak beritahu pula LTTE itu pertubuhan bukan pengganas, sejarah tidak pernah menipu, malah tersebar banyak video-video ucapan Ramasamy yang agak bahaya dan menjelekkan.


D4P nak ajar rakyat kononnya LTTE itu adalah pertubuhan keamanan?

Jangan sebarkan virus bodoh supaya rakyat pun bodoh sama macam kamu Lit Kit Siang, patutnya kamu protes kepada Mahathir, dia Perdana Menteri, parti kamu satu pakatan dengan dia.

Kalau tidak puas hati, sila keluar sahaja dalam Pakatan Harapan, buktikan D4P ini berani (kalau ada telur)

Suspek LTTE: Dakwa atau lepaskan - Kit Siang

Lim Kit Siang hari ini menuntut agar dua Adun DAP, P Gunasekaran dan G Saminathan yang ditahan berkaitan siasatan hubungan mereka dengan kumpulan Harimau Pembebasan Tamil Eelam (LTTE) di Malaysia.

Veteran DAP itu berkata kedua-dua mereka yang ditangkap di bawah Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-langkah Khas) (Sosma), mesti dibebaskan segera atau didakwa di mahkamah untuk memberi mereka peluang membela diri.

Gunasekaran dan Saminathan adalah antara tujuh yang dtahan menurut undang-undang keselamatan yang membolehkan penahanan tanpa perbicaraan sehingga 28 hari.

1 ulasan:

  1. Saper caya ckp apek ni ? cai yg g konvo bikin gempaq ?? 😀

    BalasPadam

Muhyiddin sudah jadi seorang diktator dakwa Tun M

 KUALA LUMPUR Pengerusi Parti Pejuang Tanah Air (Pejuang), Tun Dr Mahathir Mohamad mendakwa Tan Sri Muhyiddin Yassin seorang diktator. Menur...