Ahad, 20 Oktober 2019

Perperangan terbuka PPBM dan D4P, Syed Saddiq kata kepada Kuan Yaw 'bodoh punya Superman'

Selepas kontroversi Komik Propaganda D4P boleh pula masuk ke sekolah Kebangsaan dan Jenis Kebangsaan untuk meluaskan ideologi gila D4P sudah terkantoi.

Malah D4P memperalatkan Mahathir untuk menghalalkan cara mereka sedangakan Atuk pun tidak tahu apa terjadi.Setelah Maszlee mengarahkan Kementerian Pendidikan menarik balik Komik Propaganda D4P itu, maka pemimpin D4P menyalak ibarat tidak dapat tulang dan mengawan memaki hamun Maszlee.

Siap mengatakan Maszlee dengar cakap Umno untuk menghalang Komik itu dipasarkan dalam sekolah, nampak bukan bangsatnya D4P bila dapat kuasa?

Mereka anggap bila dah dapat kuasa mereka boleh buat apa sahaja yang mereka suka. Masalahnya PPBM ni melawan pun tak keras sangat, bila sesama bangsa je dia garang, sama kiasu D4P dia gigit manja-manja je.

Apa lagi, balunlah dengan cara yang keras, setakat Syed Saddiq, D4P hanya ketawa kecil je. Mana yang lain?

PPBM vs D4P, kita tahu siapa yang bakal menang?
Kuan Yau ‘Super Stupid Superman’ – Syed Saddiq

Tindakan Kurator Muzium Kebudayaan Komik Asia, Hew Kuan Yau menghasilkan buku komik “Inisiatif Jalur dan Jalan Meraih Manfaat Bersama” dan melabelkan penyokong Melayu menyokong komuniti Uighurs sebagai radikal dibidas Menteri Belia dan Sukan.

Sambil menyatakan kekesalan dengan kenyataan penyokong DAP yang lebih dikenali sebagai Superman itu, Menteri Belia dan Sukan menyifatkan Kuan Yau sebenar Super Stupid Superman dalam ciapan Twitter beliau hari ini.

[12:39 PM, 10/20/2019] Khairul Shamlie: “Saya akan ulang pendirian saya pada tahun 2016. Dia memang “Super Stupid Superman”.Dahulu (2016), kata South China Sea milik China, sekarang melabel penyokong Melayu yang menyokong komuniti Uighurs sebagai “radikal”.

“If this is not racism, i don’t know what is ((jika ini bukan rasis, saya tak tahu apa yang lagi)..menjijikkan,” kata Syed Saddiq meluahkan kekecewaannya.

Beliau turut memuat naik beberapa keratan buku komik yang dihasilkan Superman dan artikel portal berita tempatan memetik kenyataan aktivis iaitu ‘DAP harus mendisiplinkan Super Stupid Superman’.

Status Ahli Parlimen Muar itu mendapat komen daripada seorang pengikutnya dalam twitter yang menggunakan nama @abdyns berbunyi: Tahniah SS! anda jujur dalam perjuangan. perkara yang salah dikatakan salah”.


Malah ada juga pengguna Twitter yang mencadangkan supaya Syed Saddiq mengambil tindakan undang undang ke atas Superman.

Justeru ada juga pengguna Twitter yang meminta :“Tak naklah orang kita cakap saja. We need to see the government’s legal actions”. -MalaysiaGazette

6 ulasan:

 1. KAH KAH WOII APO NI GADOH GADOH
  SESAMO SINDRI PUN NAK GADUH KER.!
  HAAHH APA LAGI SILA LA GADOH BODOH.!
  POP CORN TAMBAH TEPUK PADU KASI ROBOH


  KIKIKIKI...

  #POPCORNTAMBAHDANTEPUKKKK..!!

  #FORMULATURUNBARANG'BMF'OKEY..!!

  BalasPadam
 2. MAZLEE INI POJAAN RETIS DINA SHIEL CT
  DIAM BILA KOMIK TAROK SESAMA SINDRI
  POPCORN TAMBAH TEPUK PADU SEKUAT ATI
  HAAH APA LAGI SILE HANTAM KUAT LAGI

  KIKIKIKI..

  BalasPadam
 3. Bila kopet menyamar nk tulis mcm org melayu..tapi bodoh mcm khinzir yg nmpk������������������������

  BalasPadam
 4. GOOD BYE KG BARU....!!

  PENDUDUK KG BARU MASIH INGATKAH..!? - DULU BARUA DATUK AMIN SHAH, SEKARANG BARUA KALID SAMAT TAPI PM TETAP ORANG YANG SAMA.

  Pada penduduk KG dengar baik baik apa yang aku mahu khabarkan pada kelian. Ini adalah FAKTA dan BUKTI yang krlian kena buka mata luas luas. Sejarah tanah yang lesap di zaman PM ke 4 Tun Mahathir melalui proksi dan barua Datuk Seri Amin Shah jangan di lupakan. Sekarang PM ke 7 datang ke Kg Baru melalui barua Kalit Samat pula... makin nak mampos makin mengila nak menipu lagi... alahaii...!!!!!

  PM KE 4 BARUA AMIN SHAH MUSIBAT
  TANAH KG BARU LESAP TIADA GANTI
  FAKTA TERBARU PM KE 7 KALIT SAMAT
  PENDUDUK KG BARU JGN TERTIPU LAGI

  Sesiapa ada waris yang di tipu oleh barua PM ke 4 Datuk Amin yang dilucutkan gelaran Datuk Seri yang lari ke Afrika Selatan tak mudah dilupa.

  Dr M: Lower rate offered to Kg Baru landowners to ensure property prices are affordable to Malays - selagi bole si renta penipu bole tipu kau tipu aje ler semahu kau atok... bodosss..!!

  Barua PM ke 4 ini dulu yang menyebabkan srbahagisn tanah Kg Baru digadai oleh Datuk Seri Amin Shah mamak P. Pinang tergadai bila tawaran oleh PM ke 4 hanya RM350.00 psf srdangkan nilai pasaran masa itu RM1400.00 psf.

  Masih ingat tawaran PM ke 4 dulu melalui proksi baruanya Datuk Amin Shah ini..!?? Kesemua syarikat Amin Shah Buisness Focus dan Syarikat Perkapalan lingkup bangkrap akhirnya..!!??

  Pemilik tanah ini memberitahu The Malaysian Insight berkata angka yang disebut Menteri Wilayah Persekutuan itu tidak menggambarkan keadaan sebenar kerana hanya berdasarkan sekitar 500 pemilik.

  Perihal tanah Kg Baru, kerajaan berhasrat untuk tidak mengambil tindakan perundangan dalam proses pengambilan tanah Kampung Baru.

  Sekiranya ada penduduk yang tidak bersetuju juga, kami akan mencari jalan penyelesaian lain seperti menempatkan mereka di tanah yang lain yang ada di situ juga.

  Setiausaha Agung, Dewan Perniagaan Melayu Malaysia (DPMM) Amirhamzah Karim mempersoalkan tindakan kerajaan yang mahu membeli tanah di Kampung Baru pada harga rendah.

  Katanya, harga yang ditawarkan seharusnya berpatutan dengan nilai tanah semasa iaitu RM 2,000 satu kaki persegi.

  “Di situ (Kampung Baru) tanah itu adalah nilai dia RM 2,000 kaki persegi, kenapa nak beli RM850 saja, kenapa tidak nilaikan pada harga semasa.

  Menteri Wilayah Persekutuan Kalid Samad berharap perkara ini semua akan selesai selewat-lewatnya pada hujung tahun ini atau Februari depan.

  "Sekarang PM yang sama melalui "proksi barua baru PM ke 7 iaitu Kalit Samat" nyanyi lagu yang sama seperti 'Datuk Amin Shah barua PM ke 4' mengalun lagu yang sama pada kelian wahai Penduduk Kg Baru..."

  Tak serik serik lagi ke wahai Penduduk Kg Baru dilagukan dan didendang nyanyian y sama oleh PM ke 7 sama seperti nyanyian proksi barua PM ke 4 dulu...!!??

  "Jika tiada masalah kita (proksi barua PM ke 7) akan teruskan dengan proses surat perjanjian jual beli (S&P) pada September depan," katanya.

  Khalid mengumumkan tawaran harga RM850 kaki persegi atau atau RM6 juta bagi lot 8,000 kaki persegi untuk pembangunan semula atas keluasan tanah dicadangkan seluas 62 hektar.

  Datuk Amin dulu menawarkan RM350.00 psf dengan nilai pasadan masa itu RM1500.00 psf... tengok sendiri game dari PM ke 7 dan PM ke 4 , game plan tetap sama bukan..!!??

  Dakwaan 90 Peratus Setuju Jual Tanah Hanya Cerita Bohong Menteri – Penduduk Kampung Baru, pemilik dan pewaris tanah Kampong Bharu menggelar Khalid Samad pembohong kerana mendakwa 90% daripada mereka setuju menjual tanah tersebut pada harga RM850 sekaki persegi.

  Kerajaan tawar beli tanah Kampung Baru RM850 satu kaki persegi...persoalan yang timbul ADILKAH harga ditawaran tersebut..!?

  #FORMULATURUNHARGAbmfOK..!!

  BalasPadam
 5. Nilai masa UMNO RM 2.500.00 psf. Nilai PH 850.00 psf. Jadi anam perginya 1.500.00 lagi. Berapa luasnya kg baru itu. Ciannya atok2 dulu susah payah nk buka hutan. Tiba2 orang lain yang dapat kesenangan. Untung atas angin aja kata org. Masa ada jawatan kan. Nanti dah tak ada jawatan.tubuh lgi satu parti atas nama nak menolong rakyat. Sekarang ada jawatan rakyat melolong pun tak ambil tahu. Melayu Melayu.

  BalasPadam
 6. Hari ni katanya, tawaran terbaru dan mungkin terakhir buat penduduk Kg Baru Hari tu yg khalid jambang ckp 90% dah setuju, dia bohong sunat nk tunjuk terrer. 😂😂😂

  BalasPadam

Terbaru! DAP namakan Adly calon Ketua Menteri Melaka

 Nama Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Katil, Adly Zahari diumumkan akan kembali menjawat jawatan Ketua Menteri Melaka seandainya Pak...