Jumaat, 4 Oktober 2019

PH sah berantakan, bersediakah rakyat melihat drama pergaduhan dalaman PH yang sebenar?

PKR DAN AMANAH TIDAK HADIR KE KONGRES MARUAH MELAYU?


Mengikut Ketua Eksekutif Sekretariat Kongres Maruah Melayu, Prof Emeritus Datuk Dr Zainal Kling, dari UM, sekretariat kongres menjemput parti Melayu seperti BERSATU, AMANAH, PAS dan UMNO selain PKR yang mempunyai keahlian dalam kalangan orang Melayu.

Bagaimanapun, kata beliau, setakat ini sekretariat kongres belum menerima maklum balas daripada wakil PKR dan AMANAH mengenai kehadiran mereka, sekali gus menimbulkan tanda tanya apakah mereka tidak hadir dan mengapa mereka tidak hadir ke Kongres Maruah Melayu?

Kamarul Yusoff

7 ulasan:

 1. SELAMAT B'GADOH SEMUA BARUA INI
  BARUA SYIAH COMANGO PLURALIST
  WAYANG SEMBURIT EPISOD BERSIRI
  HAAH POPCORN TAMBAH TEPUK KUAT NNTI

  KIKIKIKIKIKI..

  #BMF

  BalasPadam
 2. ASS..WR.WB.SAYA pak resky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN EYANG SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (082-391-772-208) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH
  NO HP EYANG WORO MANGGOLO (082-391-772-208)
  BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO
  DIJAMIN TIDAK MENGECEWAKAN ANDA APAPUN ANDA MINTA INSYA ALLAH PASTI DIKABULKAN BERGAUNLAH SECEPATNYA BERSAMA KAMI JANGAN SAMPAI ANDA MENYESAL

  BalasPadam
 3. CELAH MANA ADA MARUAH MELAYU ITU..!?

  Bersatu telah memperkudakan IPTA agar tidak menjemput Dato' Seri Anwar Ibrahim kerana antara tujuan tidak langsung kongres ini adalah untuk menggagalkan pelan peralihan kuasa kepada beliau.

  Alasan menyatakan bahawa kongres ini terbuka kepada semua orang Melayu justeru tidak memerlukan beliau dihantar jemputan khusus adalah sangat dangkal dan terdesak.

  Selepas lebih 50 tahun merdeka” dengan negara sepanjang masa dipimpin oleh orang Melayu tetapi terpaksa menganjurkan sebuah kongres yang “memalukan” untuk mempertahankan maruah orang Melayu.

  Sepanjang masa itu, pemimpin Melayu yang berkuasa hanya menjaga “anak bini dan kroni”, sedangkan bangsa Melayu “di bawah pentas” dan “di luar dewan” ramai yang melarat dan sengsara kehidupannya, termasuk juga rakyat dari bangsa-bangsa lain.

  “Buktinya jelas. Lihatlah yang di atas pentas kongres itu nanti majoritinya jutawan, anak-anaknya jutawan, rumah dan kereta paling besar dan mewah di kota-kota besar dunia semuanya ada di atas pentas itu.

  “.. Maka berhentilah jadi munafik dan hipokrit wahai pemimpin-pemimpin negara. Khusus buat Mahathir yang Allah telah beri kuasa paling panjang dan lama, berhentilah.

  Kemudian keluar pula kenyataan Prof Zainal Kling sebagai penganjur bahawa Dato' Seri Anwar Ibrahim tidak dijemput kerana beliau mewakili PKR, sebuah parti yang terdiri dari pelbagai bangsa dan bukannya orang Melayu sahaja.

  tandanya DAP menyokong Kongres Maruah Melayu kali ini? Berbeza dengan situasi Muafakat Nasional, DAP saban hari mengutuk dan melekehkan Muafakat Naional sehingga DAP tidak berkata apa-apa langsung tentang gambar edit paling biadab perkahwinan Presiden UMNO dan PAS.

  Dalam pada itu, timbul isu pula isu seorang pemimpin Melayu tidak dijemput hanya kerana partinya bukan 100% Melayu.

  Akal yang waras boleh berfikir, siapa yang sebenarnya rasis?

  Saya sama sekali tidak menyangka jawapan sebegini boleh terpacul dari mereka yang menggelar diri sebagai cendekiawan Melayu.

  Yang pasti, kesemua IPTA terlibat akan dihakimi wibawa mereka pada 6 Oktober ini. Seluruh Malaysia akan melihat bentuk wacana yang akan mereka persembahkan dan kecerdasan apakah yang akan mereka kemukakan demi maruah bangsa Melayu.

  Kepada Menteri Pendidikan dan semua Naib Canselor yang terlibat, ingatlah, apa yang anda lakukan ini sangat memperjudikan kewibawaan dan nama baik Universiti Awam.

  Presiden PKR Brother Anwar Bin Ibrahim mengakui tidak menerima undangan daripada pihak penganjur yang merupakan pihak universiti tempatan.

  Beliau sebaliknya memberi amaran agar kongres itu tidak menaikkan suhu politik dan ketegangan kaum.

  Perkembangan ini menunjukkan ideologi Anwar tidak lagi diterima rakyat dan bakal mengecewakan cita-citanya untuk menjadi Perdana Menteri.

  Golongan akademik mungkin sudah sedar dengan sikap bermuka-muka Anwar dalam memperjuangkan nasib orang Melayu kerana beliau dilihat lebih mesra kepada DAP.

  Malah penganjur kongres ini juga mungkin tidak yakin bahawa Anwar mampu memartabatkan Melayu dan Islam kerana beliau pernah menyokong ideologi liberalisme.

  KESIAN BROTHER ANWAR BIN IBRAHIM KITE
  KENA GAME DUA KALI ORANG YANG SAMA
  SAMBAR PETIR TEMPAT YANG SAMA JUGA
  PATUK ULOR YANG SAMA YG TAK ADA BISA

  kikikikiki...!!

  Anwar patut sedar bahawa beliau tidak lagi popular dalam kalangan Melayu Islam apabila tidak dijemput ke kongres yang menghimpunkan ramai pemimpin Melayu termasuk dari kalangan pembangkang.

  #bmf

  BalasPadam
 4. CELAH MANA PULA MARUAH BANG NON BERADA DI KONGRESS MARUAH MELAYU..!!??

  Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak hadir dalam Kongres Maruah Melayu yang diadakan di Stadium Melawati hari ini kerana tidak dijemput.

  Selain itu, Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali turut kelihatan dalam kongres tersebut...Walayeyy ...!!! kikiki

  WALAWEYY WOHO WHOOOO HAK TUIII. !!
  SI SEMBURIT DIJEMPUT ALJUB DITINGGAL
  MARUAH MANA MARUAH MANA? PUII..!!?
  BANG NON LANGGOR AJAR TUA SI BEBAL
  HUNTUNG SABUT TIMBUL KUI..KUI..KUI..!!

  KIkikikikiki...!!

  #buymuslimfirst

  BalasPadam
 5. KAT CELAH MANA AMANAT MARUAH MELAYU DIPERTAHANKAN OLEH TUN M(MANGKOK)

  Perpecahan itu memaksa Melayu terpaksa bergantung pada pihak lain untuk mendapatkan sokongan demi menempatkan diri dalam kerajaan.

  Setakat world leader bukan jaminan pemimpin itu terbaik...!!!

  Reality nya pemimpin PH Melayu yang cakap tapi kau yang paling kuat menjilat... cakap bergegar sana sini ekor bergelumang taik fitnah jijik.

  Topik Fitnah jijik jadi senjata utama memecah belahkan orang Melayu lansung tidak kedengaran di Kongres Maruah Melayu.. dan kerajaan PH ini diasaskan oleh persepsi dan sentimen fitnah jijik.

  TAK GUNA CAKAP MARUAH BERGEGAR DLM DEWAN
  KALAU EKOR SENDRI BERGELUMANG DENGAN FITNAH JIJIK
  MARUAH KONGRES HILANG FITNAH BUKAN TOPIK PILIHAN
  WAKIL PIBG DAP LAGI POWER DARI MAHATAIK

  Ini secara tak langsung, jelas Tun M(Mangkok) telah menimbulkan perasaan terhutang budi yang menyebabkan orang Melayu terpaksa menjaga hati kaum lain.

  “Apabila bergantung pada orang lain, sedikit sebanyak kita terhutang budi dan takut kalau tak dapat sokongan, maka kita tak dapat tempat bagi diri kita...

  Reality sekarang itu lah yang terjadi pada Tun M(Mangkok) ... kau yang cakap kau yang jilat..

  BalasPadam
 6. PENDUDUK KG BARU MASIH INGATKAH..!? - BULU BARUA DATUK AMIN SHAH, SEKARANG BARUA KALID SAMAT TAPI PM TETAP ORANG YANG SAMA.

  Pada penduduk KG dengar baik baik apa yang aku mahu khabarkan pada kelian. Ini adalah FAKTA dan BUKTI yang krlian kena buka mata luas luas. Sejarah tanah yang lesap di zaman PM ke 4 Tun Mahathir melalui proksi dan barua Datuk Seri Amin Shah jangan di lupakan. Sekarang PM ke 7 datang ke Kg Baru melalui barua Kalit Samat pula... makin nak mampos makin mengila nak menipu lagi... alahaii...!!!!!

  PM KE 4 BARUA AMIN SHAH MUSIBAT
  TANAH KG BARU LESAP TIADA GANTI
  FAKTA TERBARU PM KE 7 KALIT SAMAT
  PENDUDUK KG BARU JGN TERTIPU LAGI

  Sesiapa ada waris yang di tipu oleh barua PM ke 4 Datuk Amin yang dilucutkan gelaran Datuk Seri yang lari ke Afrika Selatan tak mudah dilupa.

  Barua PM ke 4 ini dulu yang menyebabkan srbahagisn tanah Kg Baru digadai oleh Datuk Seri Amin Shah mamak P. Pinang tergadai bila tawaran oleh PM ke 4 hanya RM350.00 psf srdangkan nilai pasaran masa itu RM1400.00 psf.

  Masih ingat tawaran PM ke 4 dulu melalui proksi baruanya Datuk Amin Shah ini..!?? Kesemua syarikat Amin Shah Buisness Focus dan Syarikat Perkapalan lingkup bangkrap akhirnya..!!??

  Pemilik tanah ini memberitahu The Malaysian Insight berkata angka yang disebut Menteri Wilayah Persekutuan itu tidak menggambarkan keadaan sebenar kerana hanya berdasarkan sekitar 500 pemilik.

  Perihal tanah Kg Baru, kerajaan berhasrat untuk tidak mengambil tindakan perundangan dalam proses pengambilan tanah Kampung Baru.

  Sekiranya ada penduduk yang tidak bersetuju juga, kami akan mencari jalan penyelesaian lain seperti menempatkan mereka di tanah yang lain yang ada di situ juga.

  Setiausaha Agung, Dewan Perniagaan Melayu Malaysia (DPMM) Amirhamzah Karim mempersoalkan tindakan kerajaan yang mahu membeli tanah di Kampung Baru pada harga rendah.

  Katanya, harga yang ditawarkan seharusnya berpatutan dengan nilai tanah semasa iaitu RM 2,000 satu kaki persegi.

  “Di situ (Kampung Baru) tanah itu adalah nilai dia RM 2,000 kaki persegi, kenapa nak beli RM850 saja, kenapa tidak nilaikan pada harga semasa.

  Menteri Wilayah Persekutuan Kalid Samad berharap perkara ini semua akan selesai selewat-lewatnya pada hujung tahun ini atau Februari depan.

  "Sekarang PM yang sama melalui "proksi barua baru PM ke 7 iaitu Kalit Samat" nyanyi lagu yang sama seperti 'Datuk Amin Shah barua PM ke 4' mengalun lagu yang sama pada kelian wahai Penduduk Kg Baru..."

  Tak serik serik lagi ke wahai Penduduk Kg Baru dilagukan dan didendang nyanyian y sama oleh PM ke 7 sama seperti nyanyian proksi barua PM ke 4 dulu...!!??

  "Jika tiada masalah kita (proksi barua PM ke 7) akan teruskan dengan proses surat perjanjian jual beli (S&P) pada September depan," katanya.

  Khalid mengumumkan tawaran harga RM850 kaki persegi atau atau RM6 juta bagi lot 8,000 kaki persegi untuk pembangunan semula atas keluasan tanah dicadangkan seluas 62 hektar.

  Datuk Amin dulu menawarkan RM350.00 psf dengan nilai pasadan masa itu RM1500.00 psf... tengok sendiri game dari PM ke 7 dan PM ke 4 , game plan tetap sama bukan..!!??

  Dakwaan 90 Peratus Setuju Jual Tanah Hanya Cerita Bohong Menteri – Penduduk Kampung Baru, pemilik dan pewaris tanah Kampong Bharu menggelar Khalid Samad pembohong kerana mendakwa 90% daripada mereka setuju menjual tanah tersebut pada harga RM850 sekaki persegi.

  Kerajaan tawar beli tanah Kampung Baru RM850 satu kaki persegi...persoalan yang timbul ADILKAH harga ditawaran tersebut..!?

  BalasPadam
 7. MARUAH MELAYU ATAU MARUAH LIDAH BERCABANG...!?

  Korang lihat sendiri kemunafiqkan Mahathir bila berbicara.

  Mahathir akui kerajaan PH tidak cukup Melayu. Macam mana boleh jadi begitu?

  Salah Tun M ( Mangkok tingkat) sendiri.

  1. Kau lantik Menteri Kewangan dr DAP yg sedang menghadapi kes rasuah.

  2. Kau lantik seorng AG yg cakap Bahasa Melayu pun tak reti Seorng lawyer yg pernah wakili Chin Peng dan Lim Guan Eng.

  3. Kau lantik Ketua Hakim dr kalangan orng bukan Islam.

  4. Kau lantik Menteri Perpaduan yg terang2 pernah menghina Islam dan bersifat rasis.

  5. Kau lantik Menteri Sumber manusia yg juga seorng rasis yg pernah menghina melayu yg kata Melayu adalah kaum pendatang dan mereka adalah penduduk asal tanah Melayu ini.

  6. Kau lantik menteri Agama yg dibela DAP.

  7. Kau lantik menteri2 dari kalangan pendusta yg menipu tentang sijil akademik mereka.

  8. Kau lantik menteri dari kalangan pengamal sex songsang.

  Semua ini salah kau Tun M(Mangkok Tingkat) .. bukan salah Ds Najib.

  Reality nya pemimpin PH Melayu yang cakap tapi kau yang paling kuat menjilat... cakap bergegar sana sini ekor bergelumang taik fitnah jijik.

  Kini salahkan Melayu, kata malas, tak rebut peluang, pecah belah, dan apa kebala.. apa ke bana..!!!

  Ini lah pemimpin yang paling seronok menghina bangsa Melayu, pemimpin yang cukup gembira menabur fitnah dan pembohongan (hanya semata-mata kerana kehendak peribadi tidak dituruti).

  Anwar atau Azmin bukan lah option sbg penganti jawatan Perdana Menteri.

  DUA MANGKOK KAKI SEMBURIT HAWAW KUNYIT MASAM
  MERECIK MASAM PANJI KUNYIT DIKIBARKAN
  MARUAH MELAYU ATAU MARUAH LIDAH BERCABANG
  POPCORN TAMBAH HAAH KASI TEPUK KUAT SAKAN

  Dua2 buaya darat ni tak layak jadi pemimpin kpd bangsa Melayu.

  Inilah hasil kerosakan PM ke 4 dalam sistem pemerintahan yang jauh menyimpang dari Islam bersengkongkol dengan Pluralisma Murtad, COMANGO toksik, LGBT, Syiah, Avenglista Komunis DAP, SIS,G25 liberalis dibawah anak perempuan [email protected] Mahathir yang beliau buat dahulu...

  BANG NON MINTA ZAKIR NAIK DUDUK DAN DIAM
  DAKWAH ZAKIR NAIK BERATUS RIBU MASUK ISLAM
  BILA BANG NON GI HOTEL SONDOL DEPAN BELAKANG
  BANG NON GI KUIL JADI SAMI GEREJA JDI PADERI MASJID JDI IMAM
  BERAPA BANYAK BANG NON MURTADKAN DNG PLURALISMA HARAM..!??

  Cuba fikir, lojikkah Dr. Mahathir nak satukan umat Melayu jika seumur hidup membenci PAS melampau sangat?

  PADAN SSGT LAH TU SUMA SEPADAN
  KEPALA PENIPU VS KEPALA PROMPAK
  AJOMM KITA KASI MEMBATU APIKAN
  DOLU MATO LOBAM ESOK MUNGKIN GIGI RONGAK

  kikikikiki...!!

  Cukup cukuplah..kerajaan dibawah Mahathir dan PH kini..orang Melayu dihina semahunya..
  Bangkitlah dan beri pengajaran kepada Pakatan..
  Sudah terlampau banyak pembohongan dan penipuan olih PH..

  Kalau isu #BMF boleh diangkat oleh orang Melayu.. apa bezanya dengan politik??

  Walawaunn..!! Kaum bani Lut

  #bmf

  BalasPadam

Terbaru! DAP namakan Adly calon Ketua Menteri Melaka

 Nama Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Katil, Adly Zahari diumumkan akan kembali menjawat jawatan Ketua Menteri Melaka seandainya Pak...