Jumaat, 11 Oktober 2019

Saya tidak takut, sila tahan saya kata Ramasamy kepada pihak Polis

LTTE adalah pertubuhan pengganas yang banyak membuat onar dengan membunuh orang awam, setelah LTTE ini sudah diakalahkan sekitar tahun 2009 oleh kerajaan Sri Lanka, namun ideologinya memang berbahaya, sebaris dengan Daesh, Isis dan Taliban.

Mereka memperjuangkan kononnya kaum minoriti, ditindas dibuli dan dinafikan hak sebagai rakyat Sri Lanka. 

Gambar - Malaymail


Setelah sedekad kumpulan ini dikalahkan, ia telah menular dikalangan pengikut fanatik di Malaysia, menurut pihak Polis anti Pengganas, ada pihak cuba menaikkan semula pertubuhan ini di Malaysia dengan mengumpul dana dan ingin membuat keganasan terhadap warga Sri Lanka di sini.

Dua adun D4P telah diberkas kerana kaitannya dengan LTTE ini, namun titik tolak daripada itulah kita melihat kepala-kepala LTTE ini mula menunjukkan belang, terutamanya Timbalan Ketua Menteri 11 Pulau Pinang, P Ramasamy.

Lihat sendiri betapa angkuhnya dia sampai boleh mengugut Polis, katanya kalau jika mahu diminta pihak Polis tahan @ berkas dirinya.

Angkuh level berlagak D4P ni.

Silakan jika mahu tahan saya, Ramasamy beritahu polis

 Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang, P Ramasamy masih mampu bertenang, walaupun tersebar khabar angin beliau mungkin ditahan polis kerana didakwa mempunyai hubungan dengan kumpulan pemisah di Sri Lanka, Harimau Pembebasan Tamil Eelam (LTTE) yang sudah terkubur.

“Jadi, saya dengar saya akan ditahan. Jika mereka mahu, silakan. Saya bukan pelarian yang meminta suaka di negara ini,” katanya sambil ketawa ketika ditemui FMT di pejabatnya hari ini.


Beliau percaya penahanan dua Adun DAP di Negeri Sembilan dan Melaka pagi tadi mungkin dibuat atas desakan penyokong penceramah dari India, Dr Zakir Naik.

Ramasamy mendakwa Naik dan “pengikutnya” berusaha habis-habisan untuk merosakkan namanya dengan menggelarnya pengganas dan menggunakan semula gambar lamanya menyertai misi damai ke Sri Lanka 10 tahun lalu. FMT

3 ulasan:

 1. Insentif usahawan bumiputra = 50 jota

  Insentif usahawan Paria = 20 jota

  Insentif Usahawan 'KECIL' kaum Cina =100 jota

  bantuan nelayan BN = 300 hengget

  bantuan nelayan PH = 200 henget (2019 nelayan tak dapat pon..nelayan kena kencing)

  bantuan nelayan PH 2020 = 250 hengget ( ko rasa kena kencing lagi tak..)

  Peneroka Felda, Petani pekebun kecil penoreh... koo rasa..!?

  ko rase haper....!???

  BalasPadam
 2. Bunuh terus keling ni..snipper ade

  BalasPadam
 3. Appa tunggu lagi la pdrm?Kasi tangkap suda yinni worang, sangat pundek juga ini worang

  BalasPadam

Terbaru! DAP namakan Adly calon Ketua Menteri Melaka

 Nama Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Katil, Adly Zahari diumumkan akan kembali menjawat jawatan Ketua Menteri Melaka seandainya Pak...