Rabu, 9 Oktober 2019

[Tergempar] Adakah PRN akan berlaku di negeri Perak?

Tersebarnya satu surat yang agak mengemparkan, SPR ibarat sudah memberi signal, PRN di Negeri Perak akan berlaku dalam jangkamasa terdekat?

Tidak dipastikan kesasihan sebenar surat yang ditularkan itu, SPR pun masih belum umumkan perkara yang hangat diperkatakan oleh nitizen.

Namun disebalik kisah surat SPR itu, rupa-rupanya ada cerita kurang enak berlaku terhadap komponen Pakatan Harapan, D4P sedang bercakaran sama sendiri, maka MB Perak pula pening kepala.

Jom kita makan popcorn jom!

Adun D4P istihar bebas di Perak? 

Pergolakkan antara parti, malah di dalam parti PH juga berganyang sakan. Paling ketara dalam kepimpinan DAP Perak, apabila ADUN Malim Nawar dan ADUN Pokok Assam melepaskan jawatan di dalam parti itu kerana tidak puas hati terhadap Pengerusi DAP Negeri, Nga Kor Ming. Kepimpinan Parti Amanah Nasional (PAN) Perak pula ibarat api di dalam sekam yang hanya menunggu masa merebak.

Ada ura-ura beberapa ADUN pihak kerajaan mahu meninggalkan parti dan mengisytiharkan diri selaku ADUN bebas. Dikhabarkan jumlahnya lapan orang, tetapi paling mendesak empat. Jika dua sahaja ADUN meninggalkan pihak kerajaan, ada dua kemungkinan akan berlaku iaitu samada Kerajaan Negeri Perak bertukar tangan seperti berlaku pada 2009, atau Pilihanraya Negeri (PRN) perlu diadakan.


Atas kemungkinan inilah maka SPR sudah mula menggerakkan jenteranya bagi meninjau pusat-pusat pembuangan undi di seluruh Negeri Perak, yang kebanyakannya di sekolah-sekolah.

Sumber dari Whatsap

3 ulasan:

 1. KIKI DOLU LAGI AKU DAH JANGKA
  INGAT TAUN DEPAN RUPA NEXT MONTH
  KERAJAAN CAMPORAN UMNOPAS KITEE..!
  BYE BYA ATOK DAN CUCU KESAYANGAN


  LEPAS PERAK KITA KE KEDAH PULA
  MB KEDAH KITA JADIKAN MANGSA YERR
  TANGKAP ANAKCUCU ATOK BARU KO RASA
  TANJUNG PIAI MAJORITY 10K JANGAN DILUPA


  KIKIKIKIKI... KALI KITA KASI MAMPOS SI LIDAH BERCABANG DAN ALJUB BERMAKNA KASI HANCUR COMANGO PLURALISMA MURTAD

  #BMF

  BalasPadam
 2. RAMPASAN KUASA DI PERAK ATAU BUBAR DUN PERAK... YEOP MRNGKOMER SUMA STAND BY BALIK KG YEOP... MENGKOMER SUMA SIMPAN CUTI .... BALIK KG YEOP..

  'BALIK KASI TERBALIK PH'  LEPAS TG PIAI KITA KE PERAK MUNGKIN KE KEDAH
  WAYANG SEMBURIT ATOK TUNGGU MASA LETOP2 YEAH..!!
  APA LAGI PANJI KUNYIT HAWAW MERECIK MELIMPAH
  TEPUK KASI PADU BEB, POP CORN KASI TAMBAH

  haahhh pop corn tambah dan tepukkk..!!

  #BMF

  BalasPadam
 3. Org kafur kat mana2 dunia sebenarnya satu ugama sahaja,hindu ka, kristian ka,budha ka, semuanya sepakat menentang islam. Jadi, kat perak ni,sekalipun keluar dap, tapi masih kekal menyokong kerajaan dap. Mereka tak rela kerajaan diberi kpd pas dan umno, keduanya islam. Yg bodoh ialah bangsa melayu,,,baik pas mahu pun umno. Yg umno contohnya,,seorang adun umno kat perak keluar umno jadi bebas.

  BalasPadam

Terbaru! DAP namakan Adly calon Ketua Menteri Melaka

 Nama Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Katil, Adly Zahari diumumkan akan kembali menjawat jawatan Ketua Menteri Melaka seandainya Pak...