Isnin, 4 November 2019

Ada 640,000 peluang pekerjaan tersedia, kenapa tiada yang minat ambil peluang itu kata Kula Segaran

Cakap Menteri ini kadang-kadang tak boleh pakai, dulu sebelum PRU, mereka kata akan sediakan peluang 1 Juta peluang pekerjaan.

Ramai undi Pakatan Harapan pecah ovari kerana janji mereka itu, bukan itu sahaja, mereka kata akan beri gaji minimum, sampai ada yang pengsan sambil tersenyum.


Statistik 640 ribu itu data dari tahun bila pun tak tahu, ikut logik, pelaburan dah semakin kurang, saham jatuh, ringgit merosot, ramai yang hilang pekerjaan.

Gambar - The Coverage

Jawapan mengatakan 640 ribu masih ada kekosongan peluang pekerjaan, pekerjaan jenis bagaimana agaknya tu?

Sudah-sudahlah wahai Menteri memberikan janji palsu. Letih mendengarnya.


640,000 pekerjaan tersedia, tetapi tiada yang minat - Kula Segaran

KUALA LUMPUR: Sejumlah 640,000 pekerjaan sedia ada kini ditawarkan di seluruh negara di mana lebih 150,000 pekerjaan diwujudkan tahun ini.

Menteri Sumber Manusia M Kula Segaran berkata, peluang pekerjaan tersebut bukan sahaja meliputi sektor 3D iaitu sukar, kotor dan berbahaya, malah merangkumi pengurusan, profesional serta juruteknik dan profesional bersekutu.

“Ketika saya beri jawapan sekarang, kita ada kekosongan 640,000 pekerjaan yang sedia ada. Bukan sahaja kerja 3D, ia termasuk pengurusan lebih 6,000; profesional lebih 21,000; serta juruteknik dan profesional bersekutu lebih 22,000.

“Lagi satu aspek adalah, ekonomi hijau (green economy) dikatakan boleh mewujudkan 250,000 pekerjaan dan ini telah bermula,” katanya di Dewan Rakyat hari ini.


“Ketika saya beri jawapan sekarang, kita ada kekosongan 640,000 pekerjaan yang sedia ada. Bukan sahaja kerja 3D, ia termasuk pengurusan lebih 6,000; profesional lebih 21,000; serta juruteknik dan profesional bersekutu lebih 22,000.

“Lagi satu aspek adalah, ekonomi hijau (green economy) dikatakan boleh mewujudkan 250,000 pekerjaan dan ini telah bermula,” katanya di Dewan Rakyat hari ini. Astro Awani

3 ulasan:

 1. Celah mana PenDrive diletakkan sekarang ini..!?

  3 tahun dah letak celah mana pendrive tuhh..!!

  Fitnah MO1 = Cassy Tang dah terjawab
  Tragedi malang FITNAH JIJIK 1MDB, Siapa MO1 Akhirnya Terjawab.

  Bekas CEO 1MDB Datuk Shahrol mengaku dialah MO2 yang disebut dalam laporan DOJ...dan paling mengejutkan lagi, MO1 yang selama ini kononnya adalah DSN rupanya rupanya tidak benar sama sekali.

  MO1 sebenarnya adalah Casey Tang Bekas Pengarah Eksekutif 1MDB !!

  AKHIRNYA SIAPA MO1 TERJAWAB SUDAH
  SANG FITNAH JIJIK MUNAFIK CELAKA LAH..
  PENGIKUT SI FITNAH JIJIK KENA TADAH
  TANGGUNG DOSA FITNAH HARAMJADAH

  Ternyata benar apabila DSN mengatakan mahkamah akan menjadi tempat segala kebenaran terungkai..akhirnya DSN bukanlah watak yg digelar sebagai MO1 dlm laporan DOJ itu.. dan

  CELAH MANA PENDRIVE DISEMBUNYIKAN.!?

  DSN juga bertanya mengenai 'pendrive' yg didakwa Charles Morais, adik Kevin Morais ada bukti kes 1MDB, SRC International dan mengapa abangnya dibunuh..!?

  Najib berkata Charles dakwa memiliki satu 'pendrive' diterima dri Kevin dan ada bukti semua kes tersebut. Dng sokongan pemimpin DAP PKR dan PPBM, Charles mengadakan sidang media,beliau membuat Surat Akuan Sumpah dan mendakwa satu pendrive diterima drp Kevin yg ada bukti kes 1MDB, SRC International serta bukti mengapa Kevin dibunuh..!!

  Lim Kit Siang membuat sidang media "Call for an international investigation into the murder of DPP Kevin Morais following the shock statutory declaration by his brother Charles who raised many disturbing questions" Kit Siang menuduh pembunuhan Kevin Morais ada kaitan dengan 1MDB/SRC.

  "Persoalannya kini ialah di celah mana pendrive itu berada sekarang..!? Selepas tiga tahun ia masih tidak ditemui..!?

  FITNAH MAKAN TUAN AKHIRNYA MENDAPAT
  MO1 DITEMUI AKHIRNYA TERBONGKAR SUDAH
  SEMPURNA SUDAH KERJA SANG FITNAH KEPARAT
  KESIAN MACAI YG BODOH BEBAL KENA TADAH

  Dan celakalah mereka yang menuduh, memfitnah dan menghina DSN selama ini..

  Nasib bangsa ini sudah tidak dapat disandarkan kepada pemimpin melayu bersekongkol dng fitnah munafik....tidak menghargai sokongan orang melayu terhadap mereka.. pemimpin munafik ini tidak rasa takut dengan dosa fitnah jijik yang dijaja seluruh dunia.

  Untuk menyedarkan pemimpin melayu fitnah jijik agar meninggalkan rasuah adalah sama mustahilnya untuk menyuruh orang melayu bawahan supaya jangan malas.

  Kita kata mereka makan rasuah dan mereka kata kita pemalas...

  Masa bertanding mereka mengharap undi melayu tetapi selepas menang mereka mahu menjaga yang bukan melayu... Pemimpin usang dan korup dan penipu tak diperlukan lagi dalam politik matang di Malaysia kini.

  Apa penyakit agaknya yang sedang mereka hidapi ini?

  Doa DSN termakbul hari ini, satu dr sekian banyak tuduhan dan fitnah kepada nya telah terungkai... Karma fitnah akhirnya kembali pada sang fitnah. Pada sang munafik fitnah jijik dan macai sang fitnah karma fitnah kamu sedang membaham diri sendiri akhirnya

  Tegakkan Kebenaran, Hapuskan Kebathilan..

  Pada Allah lah kita berserah diri, dan Allah lah sebaik baik pelindung...

  ALLAHU AKBAR !!

  #FORMULATURUNHARGA = BMF

  BalasPadam
 2. cakap montri pH ni seperti malam mimpi dan pagi terus keluar statement. dey! mau bohong lagi ka?? skg ni apa2 statemt drp ulat2 taek ph akan ditapis oleh rakyat beribu ribu kali. 😋

  BalasPadam
 3. ASS..WR.WB.SAYA pak resky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN EYANG SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (082-391-772-208) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH
  NO HP EYANG WORO MANGGOLO (082-391-772-208)
  BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO
  DIJAMIN TIDAK MENGECEWAKAN ANDA APAPUN ANDA MINTA INSYA ALLAH PASTI DIKABULKAN BERGAUNLAH SECEPATNYA BERSAMA KAMI JANGAN SAMPAI ANDA MENYESAL

  BalasPadam

Terbaru! DAP namakan Adly calon Ketua Menteri Melaka

 Nama Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Katil, Adly Zahari diumumkan akan kembali menjawat jawatan Ketua Menteri Melaka seandainya Pak...