Sabtu, 9 November 2019

D4P Perak mahu MB Ahmad Faizal (Peja) minta maaf dengan segera, kalau tak....

Gaduh sungguh ke atau gaduh ikut skrip sahaja ni? Almaklumlah, ikutkan Pakatan Harapan ni, kalau mereka nak alihkan sesuatu isu, mereka buat satu modal cerita panas supaya semua orang akan ambil tahu.

Angin tiada, ribut tiada, elok pula PRK Tanjung Piai sedang berlangsung, datang pula masalah tidak diduga, tidak dipastikan bagaimana MB Perak boleh pula terlepas cakap ikut sedap mulut kutuk D4P tanpa tapis-tapis.Foto - Says.com

Bersatu sedang banyak masalah, jadi bertambah lagi masalah yang sukar nak pulih, maka kita semua makan popcorn sahaja.

Biarkan parti perosak ini jahanam kerana tangan-tangan mereka sendiri.

DAP Perak gesa Ahmad Faizal minta maaf


KUALA LUMPUR – DAP Perak menggesa Menteri Besar Perak, Datuk Seri Ahmad Faizal  Azumu memohon maaf kepada Majlis Presiden Pakatan Harapan berikutan kenyataannya ‘keseorangan melawan DAP’ dalam video yang tular hari ini.

Setiausaha DAP Perak, Wong Kah Woh berkata, apa yang dinyatakan oleh Ahmad Faizal dalam video tersebut amat dikesali dan sangat memalukan.

“Ia juga jelas bercanggah dengan semangat muafakat Pakatan Harapan. Kenyataan beliau yang mengangkat wakil-wakil pembangkang tetapi memperlekehkan sahabat dalam Pakatan Harapan adalah sama sekali tidak boleh diterima,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Mengulas lanjut, katanya,  DAP Perak sentiasa mendukung muafakat Pakatan Harapan dan percaya bahawa gabungan politik ini mampu membawa perubahan dan menjana harapan baharu kepada rakyat pelbagai kaum melalui pelaksanaan Manifesto PH.


Beliau berkata, pihanya juga percaya mandat rakyat adalah mandat kepada Pakatan Harapan, bukan mana-mana individu.

“Oleh itu, tingkah laku Menteri Besar Perak yang bertindak mengikut rentak pembangkang gagal menunjukkan integriti yang wajib dipamer oleh seorang pemimpin, khususnya Pakatan Harapan.

“Saya menegaskan bahawa semangat kemuafakatan Pakatan Harapan harus didukung pada semua masa dan Menteri Besar Perak selaku Pengerusi PH Perak seharusnya memimpin melalui teladan, bukan sebaliknya,” katanya. – MalaysiaGazette

2 ulasan:

 1. KIKIKI.. KITA TUNGGU PERAK ON KE TAK ON
  AT TG PIAI LOW CLASS FIGHT TO EACH OTHER
  WAYANG SEMPURIT PERAK BERSAMA BANG NON
  POPCORN TAMBAH TEPUK SAPA LIGKUP DOLU YER...

  KIKIKIKIKI...

  CALON BELUM MENGUNDI MINTRI DAH CAKAP ARWAH
  BAHANA KARMA MENANG DENGAN FITNAH HARAMJADAH
  AJOMM YEOP&YONG KITA KE PERAK PULAK YEAH
  BM PASTI MENANG 10K MAJORITY BIOR ATOK CEMAS LAH


  ... NEXT PERAK ...JOM YEOP KE PERAK TG PIAI NO FIGHT .. LOW CLASS FIGHT... CERAMAH PH PALING RAMAI 50 EKOR JER... TUNGGU ATOK DATANG BAPE JOTA TETAMU NYER..


  FORMULATURUNBARANG=BMF

  BalasPadam
 2. KRIS KAT UIA DAH KENA TANGGALKAN
  MACAI MARUAH MELAYU DUK MANA SKG..!?
  ATOK ACAH POWER JADI MCM BANGANG.!!
  MB PERAK JER YG ADA TELO GAMPANG.!!

  ...HARAP BANG NON NYIMPANG LA BANYAK LA YEOP OOIII..!!

  #BMF

  BalasPadam

Shahril Hamdan tegur Bersatu, usahlah pusing cerita dakwa Umno pula yang cetus masalah

 PETALING JAYA: Ketua Penerangan Umno, Shahril Hamdan meminta Bersatu tidak menuduh Umno mencetuskan masalah, sebaliknya beliau mempersoalka...