Sabtu, 2 November 2019

[Hot] Ada dua pemimpin 'ngok ngek' dalam PKR tidak sukakan saya, mereka tidak relevan, adakah Anwar mengata Azmin dan Zuraida?

Lain macam nada Anwar Ibrahim kali ini, dengan bermuka agak keruh dan masam, mengatakan ada dua 'ngok ngek' yang tidak relevan dalam PKR, agaknya Anwar nak tujukan kepada siapa agaknya?

Kita sedia tahu, pemimpin Pro Azmin sememangnya tidak mahu Anwar mengantikan Mahathir sebagai Perdana Menteri dijangka tahun hadapan.


Gambar - MSN.com

Hubungan keruh antara pro Azmin dan Anwar sudah tidak mampu disorok lagi, Anwar seboleh-boleh inginkan jawatan Perdana Menteri yang diidamkan sejak 20 tahun dahulu. Adakah bakal digagalkan oleh team pro-Azmin?


Ngok ngek itu ditujukan kepada Azmin dan Zuraida sebenarnya. Retak yang tidak boleh diperbaiki, hanya menunggu rebah, kalau Anwar sah menjadi Perdana Menteri, jawatan kedua pemimpin PKR sekarang itu sudah pasti akan tinggal kenangan.

Satu dua 'ngok ngek' dalam PKR sudah tak relevan - Anwar

Presiden PKR Anwar Ibrahim memberitahu anggota parti itu agar mengabaikan segeintir pihak dalam parti itu yang disifatkan sudah tidak relevan.

Berucap pada Konvensyen PKR Wilayah Persekutuan hari ini, Anwar berkata parti itu sebaliknya perlu menumpukan kepada agenda rakyat.

"Tumpu kepada agenda rakyat, satu dua ni ngok-ngek ngok-ngek ni biarlah, not relevant," katanya.

Walaupun tidak menamakan mana-mana individu, beliau dipercayai merujuk kepada Timbalan Presiden PKR, Mohamed Azmin Ali dan penyokongnya.

Menyentuh konvensyen di empat negeri di Sabah, Pulau Pinang, Johor dan Kelantan yang dihadirinya, Anwar merumuskan beliau mendapat 90 peratus sokongan akar umbi.


"Di Johor semalam semua cabang hadir, saya ke Pulau Pinang, Sabah, sambutan baik.

"Mana boleh (Sokongan) 100 percent, you ketua cabang, you pun tak 100 percent sokong, samalah saya presiden," katanya diiringi tepukan.

"Adakah ini satu masalah? Kamu ada 90 peratus sokongan (ahli akar umbi) parti dan pimpinan. Jadi sebab itu saya nak minta 90 percent tetapkan suara rakyat, suara Keadilan (PKR)," katanya.

Tanpa menyebutkan nama, Anwar juga mengingatkan pemimpin parti itu agar tidak lupa bahawa mereka dikenali dalam politik disebabkan PKR.


Pada sidang media kemudiannya, Anwar menjelaskan bahawa beliau hanya membuat peringatan itu secara umum kepada semua pemimpin parti. Malaysiakini


3 ulasan:

  1. TAHNIAH JDT MENANG BOLA MLM INI
    MENANG TG PIAI PUN SEDANG MENANTI
    FITNAH SAPA MO1 PUN DAH DIKETAHUI
    CAP BUNGA KALAH JAHANAM PARTI KUTY


    KIKIKIKI...

    FORMULA TURUN HARGA = BMF

    FORMULA CALON =MUFAKAT NASIONAL + BMF

    BalasPadam
  2. PENAMAAN CALON LANGSUNG TAK NNPK MUKO
    MUKO BANG NON PKR DAP SEMUO YANG HADO
    BELOM TANDING KENKAWAN BOIKOT SESAJO
    ALAMAT TELO ATOK SUDAH GOYANG SEMUO



    KIKIKIKI


    FORMULA TURUN HARGA = BMF

    FORMULA CALON =MUFAKAT NASIONAL + BMF

    BalasPadam
  3. Bang non acah mak enon di hari Ahad yg nyaman ni. 😊😂😂 2 je ngok ngek yg hang tau?? hang pun kira obselete. 😊

    BalasPadam

Suhakam: Vaksin percuma perlu rangkumi banduan, warga asing

 Suruhanjaya Hak Asasi Manusia (Suhakam) menggesa kerajaan memberikan vaksinasi percuma kepada golongan rentan serta mereka yang berada dala...