Khamis, 7 November 2019

[Perangai Menteri] Maszlee sangat bosan penuntut universiti kerap minta bantuan kewangan daripadanya

Kalau dahulu Menteri BN cakap macamni, mahu kecoh satu negara, mahu ada demonstrasi besar-besaran kerana anggap apa yang diperkatakan Menteri sebegini adalah biadab.

Dahulu macam-macam kerajaan BN berikan bantuan kepada pelajar, namun kerana salah pilih, akhirnya pelajar-pelajar sudah merasa apa makna perit dan tertipu dengan janji manis sang pemerintah sekarang.Kalaulah masih buta dengan perangai Pemimpin Pakatan Harapan, baik terjun bangunan sahaja, tak guna hidup, sebab apa penulis kata begitu?

Sudahlah kena kencing, diherdik pula kononnya pelajar sering minta bantuan kewangan kepada sang penguasa.

Agak-agak pelajar universiti akan beri undi lagi tak kepada Pakatan Harapan pada PRU nanti?


Maszlee bosan penuntut universiti kerap minta bantuan kewangan daripadanya

Menteri Pendidikan Dr Maszlee Malik bosan dengan sikap penuntut universiti yang kerap meminta bantuan kewangan daripadanya setiap kali mengadakan pertemuan dengan mereka, lapor The Malaysian Insight.

Maszlee berkata, walaupun kementerian faham mengenai kekangan kewangan yang dihadapi pelajar, mereka tidak sepatutnya menjadikannya sebagai satu isu penting setiap kali dialog berlangsung.

“Terus terang, saya agak kecewa. Dalam banyak sesi dialog dengan pelajar, mereka berulang kali meminta saya bantuan kewangan.

“Ini sangat menyedihkan. Saya telah memberi mandat kepada semua naib canselor universiti awam untuk mengendalikan isu ini, selaras dengan semangat autonomi yang kita amalkan sekarang,” katanya pada mesyuarat Majlis Perundingan Pelajar Kebangsaan (MPPK) 2019, bertempat di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya.

Maszlee berkata kerajaan juga bersetuju untuk menubuhkan semula kesatuan pelajar, yang akan menyediakan pekerjaan separuh masa untuk pelajar di universiti masing-masing


“Mentaliti sebegini membuktikan terdapat jurang yang semakin membesar antara pelajar universiti dan masyarakat.
[11:25 AM, 11/7/2019] Khairul Shamlie: “Inilah sebabnya saya membangkitkan isu ini di sini. Semoga MPPK dapat membincangkan perkara ini dengan kritikal.

“Banyak yang perlu kita ubah dan saya yakin kewujudan MPPK yang bekerja dengan kabinet akan menghasilkan hasil yang baik,” katanya.

Sumber CempedakChese

1 ulasan:

 1. FUYOOO MAZLI NI POJAAN RETIS DINA DINI
  MESIA DONT WANT LEADER LIKE A CLOWN KATANYE LAGI
  SO SKG NI SIAPA BADUT BODOH WAHAI MAZLEE..!?
  ISU JAWI WAKIL PIBG LAGI POWER DARI MENTERI


  KIKIKIKI


  alahaii...!!

  formulaturunharga=bmf

  BalasPadam

Terbaru! DAP namakan Adly calon Ketua Menteri Melaka

 Nama Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Katil, Adly Zahari diumumkan akan kembali menjawat jawatan Ketua Menteri Melaka seandainya Pak...