Isnin, 11 November 2019

Walaupun dituduh kuda tunggangan D4P, Mat Sabu anggap tiada istilah kuda 'menguda' dalam Pakatan

Walau penafian yang Mat Sabu selaku Presiden Amanah, anggapan majoriti orang Islam terhadap Parti [email protected] sudah tidak boleh dielak, malah asal sebut parti kuali, orang akan pasti beranggapan jurucakap D4P yang setia.


Gambar sumber Facebook


Kalau isu berbangkit kepada orang Islam, kebanyakan pemimpin Pan, diam membisu, tetapi bila perihal D4P yang terang-terang banyak membuat masalah dari Pemimpinnya sendiri, Pan pasti menjadi pertahanan hadapan, (Kecuali isu L**E)

MELAKA: Presiden Amanah Mohamad Sabu menegaskan tiada perbuatan ‘kuda menguda’ atau memperguna antara satu sama lain dalam Pakatan Harapan (PH).

Mohamad yang juga menteri pertahanan berkata parti dalam PH iaitu PKR, DAP, PPBM dan Amanah mempunyai kerjasama erat dalam menyelesaikan pelbagai isu rakyat dan beliau yakin hubungan itu akan kekal kukuh sehingga pilihan raya umum ke-15 (PRU15).

“Sebarang isu, termasuk berbeza pandangan kita selesai dalam mesyuarat, sama ada politik dalam Majlis Tertinggi PH atau kerajaan dalam Kabinet. Setelah dibincang, diambil keputusan dan bila perdana menteri (Dr Mahathir Mohamad) umum, itu keputusan kita bersama.

“Tidak sukar (bekerjasama), cuma berbeza pandangan adalah perkara biasa yang akhirnya keputusan itu dibuat bersama.

“Saya yakin melalui kerjasama ini PH akan menang PRU15 nanti kerana kita memberi khidmat kepada rakyat,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Konvensyen Amanah Melaka di sini, hari ini.

Turut hadir Ketua Menteri Melaka Adly Zahari yang juga pengerusi Amanah negeri, Timbalan Menteri Industri Utama Shamsul Iskandar Mohd Akin (ketua penerangan PKR) dan Exco Perumahan, Kerajaan Tempatan, Alam Sekitar dan Teknologi Hijau Melaka Tey Kok Kiew (pengerusi DAP Melaka).

Ketika berucap merasmikan konvensyen itu, Mohamad menyeru rakyat supaya menyokong pakatan serta pemimpin yang mampu menjaga rakyat dengan baik tanpa mengira kaum.Beliau juga mengingatkan rakyat, khususnya anggota parti Amanah supaya tidak mempercayai hasutan yang dimainkan pihak pembangkang, terutama yang berbaur perkauman.

FMT

1 ulasan:

Shahril Hamdan tegur Bersatu, usahlah pusing cerita dakwa Umno pula yang cetus masalah

 PETALING JAYA: Ketua Penerangan Umno, Shahril Hamdan meminta Bersatu tidak menuduh Umno mencetuskan masalah, sebaliknya beliau mempersoalka...