Jumaat, 18 Januari 2019

MELAYU TIDAK PERLU TAKUT DENGAN DAP! UMAT ISLAM AKAN KETINGGALAN SEKIRANYA MAIN SENTIMEN PERKAUMAN DAN AGAMA KATA MENTERI AGAMA

Mujahid, antara insan paling lantang mempertahankan DAP sekiranya ada kritikan dan penolakan yang berlaku.

Ingin memberitahu kepada rakyat terutama orang Melayu usahlah takutkan DAP, DAP tu antara parti yang baik.

Tetapi Menteri Agama ini, kita sedia tahu, apa sahaja perihal Islam yang dipermaikan, dia tidak sekeras membuat penjelasan dan menjadi tugasnya Menteri Agama sepatutnya toleransi yang dayus janganlah tunjuk sangat.

Contoh perihal bangunan yang lampu ada tanda salib, Mujadih tidak keras langsung, malah dia berdolak dalih pula dengan keadaan bangunan itu.

Menteri Agama ke Menteri nak jaga DAP?


Melayu, Islam terus mundur jika asyik main sentimen agama, bangsa

Orang Melayu terus mundur jika isu agama dan bangsa asyik dijadikan agenda perjuangan mereka, kata Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Dr Mujahid Yusof.

Beliau yang juga Naib Presiden Parti Amanah Negara (AMANAH), berkata perasaan takut dalam kalangan orang Melayu terhadap kaum dan agama lain adalah sentimen dimainkan UMNO serta Barisan Nasional (BN) sebelum ini, yang tidak sepatutnya masih wujud selepas Pakatan Harapan (PH) menjadi kerajaan.

"Orang Melayu dan masyarakat Islam di negara ini tidak sepatutnya takut dengan DAP jika parti itu menang dalam pilihan raya, termasuk Pilihan Raya Kecil (PRK) Cameron Highlands.

"Jika BN menang... itu isyarat tidak baik kerana isu dimainkan mereka masih isu agama. Mereka akan kata, habislah orang Islam jika DAP menang.

"Akan tetapi, siapa pengerusi Lembaga Tabung Haji (TH)? DAP ke? Siapa menteri yang jaga agama ?DAP ke ? Tiba-tiba, hari ini mereka (UMNO) nak jadi ‘champion’ (juara) dalam isu ini pula," katanya ketika berucap dalam ceramah PH di FELDA Sungai Koyan, di sini, malam tadi.

Siri ceramah itu turut dihadiri Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim; Pengerusi DAP Selangor, Gobind Singh Deo dan Timbalan Presiden AMANAH, Datuk Salahuddin Ayub.

BHonline

KERJASAMA PAS-UMNO BAKAL KAMBUSKAN KUASA DAP PADA PRU 15 NANTI #viral #hancing

DAP mungkin berjaya memecah belahkan orang Melayu pada PRU 14 yang lepas, setelah Mahathir juga menjadi dalang dalam percaturan mempergunakan orang Melayu menyokong Pakatan Harapan.

Malah strategi gila kuasa dengan cara memfitnah sangat berjaya, target terhadap Najib Razak cukup berkesan, cara shoot in the head memang terbukti berjaya, ramai Melayu tergoda, hanyut dan tersalah pilih.

Akhirnya setelah hampir 8 bulan mereka berkuasa, tiada apa satu pun perkara yang patut dibangga oleh rakyat Malaysia.

Rakyat ditipu hidup-hidup oleh DAP dan sekutunya, yang rugi orang Melayu, habis dijarah harta orang Melayu, dimasukkan golongan DAP dalam GLC-GLC yang sepatutnya orang Melayu menjadi pentadbirnya.

Apa nak buat, dah kuasa duit siapa yang pegang? Maaf cakap Mahathir seorang yang nampak bodoh bila menjadi Perdana Menteri ke-7 ini.

Banyak rompong yang merugikan orang Melayu dilakukan dengan sengaja oleh orang tua ni. Moga dia cepat-cepat insaf dan bertaubat.Kerjasama Umno, PAS strategi ampuh menang PRU - Tajuddin

Kerjasama Umno, PAS kini semakin baik selepas dua parti dominan Melayu itu bersatu dalam satu perhimpunan raksasa anti konvensyen PBB mengenai kesaksamaan kaum yang menghimpunkan puluhan ribu umat Islam di ibu negara baru-baru ini, kata Anggota Majlis Tertinggi Umno Tajuddin Abdul Rahman.

Beliau berkata, Himpunan Perpaduan Ummah di Kampung Gajah, Pasir Salak pada 17 September tahun lalu menjadi pencetus kepada kerjasama dua parti itu.

Katanya, kerjasama Umno dan PAS penting sekiranya pembangkang ingin membentuk kerajaan pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-15 nanti.

Malah katanya, rakan komponen BN iaitu MCA dan MIC juga sudah dapat menerima kerjasama Umno, PAS dan ia diterjemahkan dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Cameron Highlands.

"Itu sebab Umno dan PAS kena bersatu. PAS dan Umno bersatu adalah satu formula yang paling tepat untuk menang (PRU ke-15).

"Itu yang saya bawa, saya memulakan langkah kerjasama Umno, PAS melalui perhimpunan Melayu bangkit, dari situ angin perubahan kerjasama Umno, PAS berlaku.

"Kerjasama itu semakin kukuh, misalnya di Cameron Highlands PAS ambil keputusan tidak bertanding, bila Ramli Mohd Nor bertanding MCA, MIC boleh terima.

Pelik! Muhyiddin kata kerajaan sudah dah tak banyak duit, tetapi timbalan menteri pelancongan baru tetap akan dilantik hari ini

 Setiausaha Agung Parti Solidariti Tanah Airku (Star) Dee Koh Hoi dilapor akan mengangkat sumpah sebagai timbalan menteri pelancongan, ke...