Rabu, 13 Februari 2019

SYARIKAT PERJUDIAN TAJA ROMBONGAN LAWATAN KERJA KETUA POLIS NEGARA, MOTIF LGE BERTERUS TERANG TERLALU CEPAT BERKENAAN ISU INI DIPERSOAL #viralhancing

PUTRAJAYA: Syarikat perjudian, Da Ma Cai yang menaja rombongan lawatan kerja diketuai Ketua Polis Negara, Tan Sri Mohamad Fuzi Harun ke Turki, kata Menteri Kewangan, Lim Guan Eng merujuk beberapa gambar menunjukkan peserta bersiar-siar dan menjamu selera di Istanbul.

Lim berkata, kementeriannya tidak menanggung kos lawatan kerja itu, walaupun Menteri Dalam Negeri, Tan Sri Muhyiddin Yassin semalam berkata, ia ditaja Lembaga Totalisator Malaysia, sebuah badan berkanun di bawah Kementerian Kewangan.

“Pembiayaan itu bukannya dari Kementerian Kewangan. Sumber dana itu ialah Da Ma Cai, sebuah syarikat ramalan nombor ekor, jadi mereka tidak mendapat 1 sen pun daripada kami,” katanya kepada wartawan di Putrajaya hari ini.

Delegasi itu dilaporkan ke Turki untuk mempelajari dasar perjudian dalam talian.

Semalam, Sarawak Report menyiarkan gambar Fuzi dan beberapa pegawai kanan polis menyertai rombongan itu.

Menurut laporan itu, 16 pegawai kanan menyertai lawatan kerja itu yang menelan belanja lebih RM300,000 untuk menaiki penerbangan kelas perniagaan dan penginapan di hotel 5 bintang.

FMT https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2019/02/13/guan-eng-syarikat-judi-taja-lawatan-kerja-ketua-polis-negara-ke-turki/

Sarawak Report membongkarkan gambar-gambar percutian mewah Ketua Polis Negara di Turki.

http://www.sarawakreport.org/2019/02/study-of-online-gambling-course-pictures-posted-online/

AHLI PARLIMEN TUNJUK LURAH KETIKA ANGKAT SUMPAH #viralhancing

Seorang Ahli Parlimen Brazil menerima ugutan rog*l selepas memakai pakaian yang menampakkan ‘lurah’ di dadanya.

Ana Paula da Silva, 43, sebelum ini memakai gaun merah berkenaan semasa majlis angkat sumpah di parlimen.

Pakaian yang menampakkan ‘lurah’ ahli parlimen itu juga menimbulkan kecaman netizen di media sosial kerana didakwa tidak sesuai dengan acara rasmi berkenaan.

Dalam pada itu, Da Silva melalui laman Instagramnya menegaskan, beliau selesa berpakaian sedemikian semasa majlis angkat sumpah itu.

Malah, beliau sedia mengambil tindakan saman ke atas mana-mana individu yang membuat ugutan terhadapnya.


Da Silva, 43, dipilih sebagai Ahli Parlimen bagi Santa Catarina pada Januari lalu dengan lebih 50,000 undi.Beliau sebelum ini adalah Datuk Bandar Bombinhas.

astroawani #global

DAP MAKIN MARAH DENGAN PERCATURAN MAHATHIR MENERIMA AHLI PARLIMEN UMNO MENYERTAI BERSATU? #viralhancing

Sejak menjadi kerajaan tanggal 9 Mei 2018, Mahathir dilantik menjadi Perdana Menteri paling tua di dunia fana ini.

Tetapi Mahathir mendapat masalah, kerusi Melayu amatlah kurang dalam PH, parti barunya bernama PPBM, hanya mampu menang 13 kerusi, manakala UMNO yang undi orang Melayu tetap tertinggi mendapat lebih kerusi 58 kerusi.Tetapi UMNO tidak menjadi kerajaan, Najib bekas PM ke-6 pernah berkata, Melayu akan menjadi bangsat sekiranya UMNO tewas pilihanraya ke 14.

Nampaknya apa yang diperkatakan oleh Najib, nampak benarnya, setelah sudah 9 bulan, kalau dulu ayat-ayat penyokong tegar PH, mengatakan, janji-janji tu bukan mudah nak tunaikan, 'Ingat hari ini kahwin esok dah boleh beranak.'?

Sudahnya setelah 9 bulan 10 hari anak yang dimengadungkan oleh PH ditangguhkan sebab masalah menipu ataupun mengencing rakyat terlalu kerap. Melayu tetap dianak tirikan oleh kerajaan PH.

Mahathir pernah mengatakan, tidak akan menerima Ahli Parlimen UMNO yang ingin menyeritai PH, kerana Mahathir perlu menjaga etika persabatan dalam PH.

Contoh yang ini.

https://m.malaysiakini.com/news/425251

Namun setelah melihat dengan mata sendiri kerakusan DAP mengawal habis kuasa dalam PH, sampai Mahathir sendiri pun pening, sampai jemaah menteri dihamun rakyat, diludah rakyat, maka Mahathir terpaksa membuat pusingan U.

Menerima dengan hati yang terbuka terhadap Ahli Parlimen UMNO menyertai PPBM. Malah alasan kononnya akan mengukuhkan kerajaan PH?

Tetapi sekarang dah bertukar pula.

https://www.malaysiakini.com/my/search?q=https://m.malaysiakini.com/news/425251

Harus diingat, DAP dalah paling lantang menentang penerimaan Ahli Parlimen UMNO menyertai PH. Adakah perang dalaman akan berlaku dengan teruk tidak lama lagi?

Pengukuhan kerusi Melayu akan mengusarkan DAP, sebabnya ada sumber dalaman mengatakan, Mahathir tidak mampu mengawal Pemimpin DAP yang memandai-mandai dan kegagalan Lim Guan Eng sebagai menteri kewangan menaikkan ekonomi.

Kegagalan besar adalah membelakangkan orang Melayu.

Maka kita sedia tahu, Pakatan Harapan kerusi bukan Melayunya banyak, mereka dominan di Putrajaya.

Maka apa rancangan Mahathir seterusnya?

'A game of shadow'

Shazni dilantik ketua pemuda PH, namun ditentang dalam AMK

 Ketua Pemuda Amanah Shazni Munir Mohd Ithnin dilantik sebagai Ketua Pemuda Pakatan Harapan (PH) yang baru. Namun pelantikan itu, yang diput...