Selasa, 26 Februari 2019

UMAT ISLAM PUN ADA HINA NABI BUKAN ORANG BUKAN ISLAM SAHAJA KATA YADIM #viralhancing

Proses keadilan - terutama dalam Islam - perlu dijalankan secara teliti dan adil, bukannya semberono bagi memastikan sesuatu hukuman dikenakan dengan tepat.


Timbalan Yang Dipertua Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (Yadim) Zolkharnain Abidin berkata seseorang suspek tidak boleh ditangkap dan terus dijatuhkan hukuman.

Bagi sesetengah orang katanya lebih keras dan berat hukuman dikenakan ia lebih baik.

"Malaysia bukan negara Taliban," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Zolkharnain yang juga pengarah Hal Ehwal Syariah Amanah mengulas kes individu tertentu yang disyaki menghina nabi dan mencetuskan kemarahan banyak pihak.

Pagi tadi Ketua Polis Negara Mohamad Fuzi Harun menjelaskan suspek terbabit dibebaskan selepas tempoh reman yang dibenarkan mahkamah tamat.

Baca selanjutnya

https://www.malaysiakini.com/news/465748?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

MENGAPA AIMAN CALON PH TIDAK MUNCUL DI PUSAT PENGUNDIAN AWAL? PETANDA PUTUS ASA ATAU STRATEGI PH #viralhancing

HULU LANGAT - Tiga calon yang bertanding Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri Semenyih berada di pusat pengundian awal di Kem Pasukan Gerakan Am, Batalion ke-4 Semenyih di sini pagi ini.


Calon Barisan Nasional, Zakaria Hanafi tiba di pusat pengundian kira-kira 8.50 pagi manakala calon Parti Sosialis Malaysia, Nik Aziz Afiq Abdul tiba kira-kira pukul 9.50 pagi.

Calon Bebas, Kuan Chee Heng pula tiba kira-kira 10 minit kemudian.

Sekali lagi, calon Pakatan Harapan, Muhammad Aiman Zainali tidak muncul setakat pukul 10.30 pagi ini.

Ketiadaan Muhammad Aiman menimbulkan tanda tanya dalam kalangan media yang menunggunya sejak pusat pengundian awal dibuka pada pukul 8 pagi tadi.-UTUSAN ONLINE

Pelik! Muhyiddin kata kerajaan sudah dah tak banyak duit, tetapi timbalan menteri pelancongan baru tetap akan dilantik hari ini

 Setiausaha Agung Parti Solidariti Tanah Airku (Star) Dee Koh Hoi dilapor akan mengangkat sumpah sebagai timbalan menteri pelancongan, ke...