Rabu, 3 April 2019

SAYA AKAN USAHAKAN KLINIK KESIHATAN BUKA PADA HARI CUTI KATA STRERAM #viralhancing

Calon Pakatan Harapan (PH) pada pilihan raya kecil Dun Rantau, Dr S Streram mahu berbincang dengan pihak Kementerian Kesihatan bagi membolehkan klinik kesihatan di pinggir bandar itu dibuka pada hari kelepasan am.


"Kalau klinik kesihatan di bandar besar nak cuti umum tak apa. Penduduk masih boleh datang hospital berhampiran. Tapi, bandar-bandar kecil seperti Rantau kena buka setiap hari.

"Kalau di sini klinik ditutup, mereka kena pergi ke Seremban. Itu (memakan masa) hampir 40 minit. Kalau ada pengangkutan tak apa. Yang tidak ada macam mana?"

"Jadi, saya nak bincang tentang SOP (Prosedur Operasi Standard) dengan kementerian kesihatan," katanya dalam sidang media yang diadakan di hadapan klinik kesihatan Rantau hari ini.

 Terdahulu, seorang pekerja kilang mengadu kepada Streram kerana terpaksa ke Hospital Tuanku Jaafar, Seremban kerana klinik kesihatan ditutup hari ini akibat cuti sempena sambutan Israk Mikraj.

"Kalau boleh kita nak bina yang baru. Saya juga berjumpa dengan Menteri Besar untuk berbincang berkenaan tanah bagi cadangan membina klinik kesihatan yang baru," jelasnya.

Malaysiakini

[Hot!] Jangan anggap PN kerajaan yang lemah – Razali

 KUALA LUMPUR – Jangan menganggap Perikatan Nasional (PN) sebagai satu kerajaan yang lemah atau tidak berwibawa. Ini kerana kerajaan PN tela...