Sabtu, 4 Mei 2019

Tolonglah Tun, Saya Merayu' - Ucapan Sayu Nurul Hidayah Supaya dibenarkan Bapanya Mengerjakan Umrah

Bersabarlah insan-insan yang diuji, manusia yang dinaikkan kuasa dengan cara yang cukup jelik, sedang menunjukkan kepada semua, terutama musuh-musuh politiknya.

Inilah dia Malaysia Baharu, mereka berkuasa, apa boleh kita lakukan, moga mereka-mereka yang anggap kuasa ditangan dipegang mampu selamanya.

Beringatlah, kali ini mungkin anda-anda semua ketawa perlakukan musuh politik anda sedemikian rupa, sampai satu masa dilain waktunya nanti, Umat Islam sudah bersatu.

Golongan pentaksub dan golongan pendendam ini bakal lenyap dengan sendirinya.Moga DS Zahid tabah.

Nurul Hidayah merayu kepada Tun M, supaya membenarkan ayahnya DS Zahid Hamidi mengerjakan Umrah.

Berikutan keputusan itu, anaknya, Datuk Nurul Hidayah Ahmad Zahid menerusi Instagramnya telah merayu kepada Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad supaya membenarkan bapanya menunaikan umrah pada bulan Ramadan ini. 
Menurutnya, bapanya itu sudah kebiasaan menunaikan umrah pada 10 Ramadan terakhir sejak 30 tahun lalu dan tidak akan melarikan diri. Dia juga meminta pihak polis mengawal dan memerhatikan jika tidak mempercayai bapanya itu. 
Selain itu, Datuk Nurul Hidayah juga meminta kepada sesiapa yang mengetahui bagaimana untuk berhubung dengan Tun M boleh meninggalkan pesanan mesej di akaun Instagramnya. Dia juga meminta sahabat serta kenalan yang mengenali dirinya dan keluarga secara rapat satu ketika dahulu untuk bantu usulkan permintaannya itu kepada Tun M.

PENYERAHAN JAWATAN PM KEPADA ANWAR PASTI BERLAKU MELAINKAN.... KATA DAIM #viralhancing

Kerajaan Pakatan Harapan (PH) tidak akan roboh dengan peralihan kuasa daripada Tun Dr. Mahathir Mohamad kepada pemimpin baharu.
Bekas Menteri Kewangan, Tun Daim Zainuddin berkata, PH mempunyai pelan peralihan kuasa yang menyeluruh, sekali gus dapat mengelakkan keadaan itu.

Gambar sumber Google

Beliau berkata, PH hanyalah pakatan yang muda dan masalah yang dihadapi sekarang juga adalah dalam jangkaan.

“Dalam PH, ramai orang memainkan peranan sebagai parti pembangkang sebelum ini, mereka perlu belajar untuk memerintah,” katanya dalam wawancara dengan China Press.

Daim juga berpendapat ramai pemimpin PH telah memperbaiki prestasi masing-masing secara berperingkat.

Gambar sumber Google

Diminta memberi komen tentang terhakisnya keyakinan orang ramai terhadap PH, Daim berkata: “Betul ke? Saya tidak tahu.”

Daim bagaimanapun mengingatkan kepentingan PH mengotakan janji sambil menjelaskan bahawa sesetengah perubahan dan reformasi telah berjaya dilaksanakan kerajaan pakatan tersebut.

“Ada juga bahagian yang lebih rumit kerana membabitkan pindaan Perlembagaan. Kami kalah dalam soal pindaan mengenai kedudukan Sabah dan Sarawak,” katanya.

Dalam perkembangan berkaitan, Daim percaya Ahli Parlimen Port Dickson, Datuk Seri Anwar Ibrahim akan menerima jawatan Perdana Menteri daripada Dr. Mahathir.

“Memandangkan perkara ini sudah dipersetujui, maka beliaulah orang yang akan menjadi Perdana Menteri.

“Bagi saya, ini pasti akan berlaku melainkan berlaku pergaduhan,” katanya.

Sementara itu, Daim berkata, kerajaan memerlukan 10 hingga 15 tahun untuk menghapuskan tol, tetapi pada peringkat ini apa yang boleh dilakukan ialah mengurangkan kadarnya.

Beliau berkata, pihaknya telah melakukan kajian dan sekarang sudah tiba giliran menteri untuk meneliti hasil berkenaan.

“Saya percaya menteri akan membuat pengumuman berkaitan tidak lama lagi,” katanya.

Tambahnya, pengurangan sedikit kadar tol akan menggembirakan rakyat di samping meringankan beban mereka. – MalaysiaGazette

Malu! Sekali video Timbalan Menteri tertidur masuk berita Turki tu...

 Rakaman video yang menunjukkan Timbalan Menteri Kerja Raya, Datuk Eddin Syazlee Shith tertidur ketika di satu majlis konvokesyen baru-ba...