Sabtu, 22 Jun 2019

GERAI NASI LEMAK DISERANG SAMSENG #viralhancing

SHAH ALAM: Seorang wanita dan anak lelakinya yang berusia tiga tahun trauma selepas gerai nasi lemak yang diusahakan bersama suaminya di Sunway Kayangan, di sini, diserang seorang lelaki, semalam.


Bagaimanapun, wanita itu, Nur Anis Jamil, 29, dan anak lelakinya yang berusia tiga tahun tidak mengalami kecederaan selepas lelaki terbabit menendang dan menolak meja di gerai berkenaan dalam kejadian pada jam 9.45 pagi itu.

Akibat perbuatan lelaki itu, kanak-kanak berkenaan hampir terkena air panas yang tertumpah manakala wanita itu mengalami sesak dada akibat penyakit jantung dihidapinya.

Suami wanita itu, Muhammad Zamyn Abdullah, 30, berkata, ketika kejadian beliau berada di rumah di kawasan berdekatan untuk memandikan anak sulungnya yang berusia enam tahun.

“Tidak lama kemudian, saya menerima mesej WhatsApp daripada seorang pemilik kedai berdekatan memaklumkan mengenai kejadian itu dan bergegas ke lokasi berkenaan.

“Setibanya di lokasi, saya terkejut melihat keadaan gerai yang bersepah selain isteri dan anak yang trauma. Ketika kejadian, adik lelaki saya berusia 23 tahun turut berada di situ dan tidak mengalami kecederaan,” katanya ketika dihubungi pemberita di sini, hari ini.

Beliau berkata, perbuatan itu dipercayai dilakukan seorang lelaki berusia lingkungan 30-an yang menaiki sebuah kenderaan pacuan empat roda.

“Lelaki berkenaan dikatakan memarahi isteri dan adik saya kerana berniaga di situ sebelum bertindak menendang gerai yang diusahakan sejak hujung tahun lalu itu. Ia berlaku selama lima minit sebelum lelaki itu beredar,” katanya.

Bimbang perkara buruk berlaku, Muhammad Zamyn membuat laporan polis di Balai Polis Bukit Jelutong untuk tindakan lanjut.

“Kami berniaga di situ atas permintaan penduduk setempat dan mereka sentiasa memberi sokongan. Kami akan terus berniaga kerana ia sumber pendapatan rezeki keluarga.

BH online

MANIPULASI MATA UNTUK MUDAHKAN KAWAL MINDA ORANG MUDA?

Propaganda alih pandangan mata

Dalam PH kalau anda kerap melihat perangai-perangai pemimpinnya bergambar ala-ala manusia suci, baik, mulia, tolong orang, lepak santai dan paling trill sanggup ke tempat kotor demi satu imej yang cukup mengkhayalkan.


Taktik khayalkan mata yang melihat ini sejak zaman berzaman digunakan, cuma ia kena pada tempatnya atau tidak.

Sebab utama adalah target orang yang ingin disampaikan untuk dikhayalkan.

Kita mungkin nampak Menteri KBS kerap kali mengambil imej-imej ala lelaki yang suka membaca, turun berjumpa rakyat bawah, memasak serta bersalam orang tua.Siapa target untuk dimanupulasi minda Menteri ini?

Tahukah anda golongan muda terutamannya kerap menggunakan Twitter dan Instagram.

Facebook mungkin meluas, tetapi target utama Menteri KBS ini adalah ke dua medium media sosial itu.

Nampak memang biasa, tetapi target dan impak, kualiti tidak bagus tak mengapa, ilmu manupulasi tu penting.

Falsafah Atuk Tua - 'Tipu muslihat adalah senjata paling ampuh untuk menang dalam perperangan'.

Sekian

Pecah-belahkan perpaduan Melayu, Islam kerja syaitan

 KETUA Armada Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal menyelar pihak yang cuba memecah-belahkan perpadua...