Isnin, 23 September 2019

Wakil Rakyat Pasir Gudang anggap Kerajaan PH sudah keterlaluan menjual aset-aset negara, rakyat akan hukum kerajaan sekiranya berperangai begini

Kerajaan PH sememangnya nak menggunakan skill menipu, menipu dan menipu, mereka kini sedang tertekan kerana keangan negara semakin menyusut, hutang semakin meningkat, penganggur semakin ramai, pelabur pula sudah tidak peduli dengan Malaysi, lebih memeningkan, ringgit semakin menyusut, susut yang tidak naik-naik.


Maka Perdana Menteri ke-7 yang kita tahu rekodnya sebelum ini hebat membuat hutang, hebat membuat perkara merugikan negara, manakala Menteri Kewangannya pula, akal ekonomi hancur, sudahlah tidak reti menggunakan akal untuk menaikkan ekonomi.

Sudahnya penjualan berjemaah harta negara, kita kena ingat aset-aset kerajaan peninggalan BN dahulu nilainya besar, tetapi mereka ini menjual kati dengan harga yang tidak menguntungkan.

Alasan PM ke 7, terpaksa jual aset negara kerana tanggung hutang peninggalan Najib, orang tua ni ingat rakyat Malaysia semua tidak sekolah?

Hutang negara semakin meningkat, sepatutnya kalau kata jual aset untuk bayar hutang negara, hutang semakin menurun, ini tidak menaik dengan mendadak.

Dirisaukan propaganda mereka sebelum berkuasa dahulu, Malaysia akan bankrap, hutang 1 Trillion bakal menjadi kenyataan.

Siapa yang menanggung akibat? RAKYAT YANG KENA KENCING BERJEMAAH MASA PRU 14 DAHULUWakil rakyat Pasir Gudang dari PKR pun panas hati sebab Mahathir dan koncunya terutama DAP, jual kati harta negara.

KUALA LUMPUR – Kerajaan Persekutuan diminta tidak mengambil jalan mudah untuk membayar hutang negara dengan menjual aset negara.

Malah kerajaan digesa mencari jalan lain untuk menyelesaikan masalah tersebut.

Ahli Parlimen Pasir Gudang, Hassan Abdul Karim berkata, rakyat akan menghukum Pakatan Harapan (PH) pada Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang jika kerajaan sekarang menjual aset Khazanah Nasional Bhd. untuk membayar hutang negara.

“Pakatan Harapan mengkritik bekas Perdana Menteri Najib dan Barisan Nasional kerana menyebabkan negara memikul beban hutang yang besar akibat rasuah dan salahurus negara.

“Najib dan BN telah dihukum oleh rakyat kerana itu di dalam Pilihanraya Umum ke-14 pada 9 Mei 2018 yang lalu.

“Jika Kerajaan Pakatan Harapan pimpinan Tun Dr Mahathir sekarang menjual harta-harta Khazanah Nasional untuk membayar hutang sehingga negara kehilangan harta, percayalah rakyat yang melihat dan membuka mata akan menghukum PH dalam Pilihanraya Umum akan datang,” katanya dalam kenyataan.

Bekas Ketua PKR Johor itu juga mempersoalkan adakah anggota Kabinet yang diketuai perdana menteri kehabisan idea sehingga terpaksa mengambil jalan menjual harta negara.

“Jadi apa yang Kerajaan Persekutuan perlu buat sekarang untuk mengelakkan lebih banyak harta Khazanah daripada dijual?” katanya.

Berikutan itu, Hassan mencadangkan Perdana Menteri dan Kabinet membawa perkara tersebut ke Parlimen yang akan bersidang pada 7 Oktober ini.

Katanya, ini akan memberi peluang kepada Ahli-ahli Parlimen dari kedua-dua belah pihak, kerajaan dan pembangkang memberikan idea dan buah fikiran untuk membantu kerajaan menangani isu pembayaran hutang negara yang melebihi RM1 trilion.

Hassan mendakwa peningkatan hutang negara itu angkara salah urus kewangan dan ekonomi serta rasuah dan salah guna kuasa kerajaan Barisan Nasional (BN).

Untuk sementara waktu, beliau meminta kerajaan menghentikan dahulu sebarang langkah untuk menjual lagi harta-harta Khazanah Nasional atau lain-lain syarikat milik kerajaan. – MalaysiaGazette

Pecah-belahkan perpaduan Melayu, Islam kerja syaitan

 KETUA Armada Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal menyelar pihak yang cuba memecah-belahkan perpadua...