Khamis, 23 Januari 2020

Bila kerajaan nak buat undang-undang ketat terhadap pemandu mabuk? Ramai sudah jadi mangsa ni

Menurut catitan, dalam sebulan, mesti ada kemalangan maut yang melibatkan pemandu mabuk, sudahlah langgar mangsa yang tak bersalah, masalahnya yang dilanggar itu orang tidak tahu apa-apa, meninggal dengan sia-sia sahaja kalau begini.

Yang menjadi kemarahan nitizen, mengapa tiada undang-undang ketat terhadap pemabuk bangsat ini, sudahlah melanggar orang sesuka hati, sudahnya bebas dan pemabuk pula yang nampak jadi mangsa.

Gila apa semua ini.

Ok disini cerita perihal pemandu pemabuk yang lahanat


Kes pemandu mabuk melanggar pengguna jalan raya yang lain, bagaikan sudah tiada jalan penyelesaian untuk perkara ini. Bertambah memeritkan, kebanyakan mangsa yang dilanggar pastinya cedera parah ataupun lebih sayu, nyawa mereka ini turut melayang.

Satu lagi kes yang berlaku di Melaka, sepasang suami isteri dikatakan telah dirempuh oleh seorang pemandu mabuk ketika mereka berdua sedang menunggang motor.

“Memusnahkan kehidupan orang lain…”
Menerusi Melaka Kini, kejadian ini dipercayai telah berlaku di Ketapang, Melaka pada hari sabtu lalu (17 Januari 2020). Rempuhan tersebut telah menyebabkan suami mangsa mengalami patah kaki yang teruk dan juga isterinya, mengalami kecederaan yang parah.

Baca selanjutnya https://ohmymedia.cc/dakwa-dilanggar-pemandu-mabuk-jururawat-kritikal-meninggal-dunia/

Terbaru berlaku di Jalan Kebun, sudahlah orang nak pergi kerja, pemandu mabuk stanik boleh pula kau langgar orang tak bersalah sampai ada yang meninggal dunia, keparat betul.

Mana keadilan untuk mangsa yang tidak tahu apa-apa ni? Kepada Menteri Pengangkutan, sila ambil perhatian perihal ini.

Kepada Menteri Kesihatan, jangan nak garang dengan perokok sahaja, buatlah sesuatu untuk mengajar pemabuk-pemabuk ini dari membuat onar lagi.

Yang jadi mangsa orang kita juga, orang tidak bersalah.


Kemalangan jalan raya merupakan antara perkara yang tidak dapat dielakkan. Lebih menyedihkan apabila mangsa yang terlibat mengalami kecederaan parah atau pun meninggal dunia.

Seorang meninggal dunia serta merta
Menerusi perkongsian seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Fauzi Aziz, dia telah memuat naik keadaan satu kemalangan yang berlaku di kawasan Jalan Kebun melibatkan beberapa buah kenderaan.

https://ohmymedia.cc/pemandu-mabuk-sauk-penunggang-motosikal-pergi-kerja-hingga-maut/?fbclid=IwAR3cbQ-hxKYxnE7y04oGc9fM5w5eoexZjwI0IYiWjmeGPTMUzhdteQCGrEo

Tiada ulasan:

Catat Komen

Shahril Hamdan tegur Bersatu, usahlah pusing cerita dakwa Umno pula yang cetus masalah

 PETALING JAYA: Ketua Penerangan Umno, Shahril Hamdan meminta Bersatu tidak menuduh Umno mencetuskan masalah, sebaliknya beliau mempersoalka...