Ahad, 5 Januari 2020

Mahathir tiada sokongan majoriti, usah lagi bincang budi bicara berkenaan peralihan kuasa kata Zaid Ibrahim

Tidak habis-habis lagi berkenaan peralihan kuasa, tidak habis lagi cerita yang indah-indah berkenaan peralihan kuasa Perdana Menteri. Seboleh-boleh tidak sabar sudah untuk menunggu tarikh yang sepatutnya peralihan kuasa itu.

Rakyat kalau diikutkan tidak peduli sangat, mereka hanya fikirkan isi perut mereka, kos hidup yang semakin mencengkam, ramai penganggur yang keluh kesah mencari pekerjaan baharu, peluang pekerjaan pula semakin mengecil.Jadi apa relevannya untuk siapa jadi PM, tukar segera dan dipercepatkan segera dan macam-macam lagi.

Jangan mendera mental rakyat sehingga ramai yang pendam perasaan, apa kata Menteri-menteri yang dipertanggungjawabkan, tarik segera pelaburan, ekonomi negara diharapkan ke landasan yang betul.

Ini har-hari cerita peralihan kuasa. Kalau betul nak tukar, buatlah undi tak percaya, desak lah cara keras dan garang, ini jentik manja, ingat Mahathir nak peduli?

Anwar Ibrahim pun jenis sembang sahaja, risau kalaulah Mahathir berubah fikirannya, langsung dia tak mahu beri jawatan PM, mau melopong nanti, sepatutnya berhati-hati. Jangan gelojoh.

Bacaan dibawah ini...

Usah lagi bincang budi bicara, Tun M tiada lagi sokongan majoriti – Zaid

KUALA LUMPUR – Datuk Seri Zaid Ibrahim mendakwa ramai dalam kalangan rakyat dan politik hari ini tidak langsung memahami aspek sebenar kerajaan campuran.

Bekas menteri kabinet yang merupakan ahli DAP itu berkata, Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad bukan lagi berada dalam kedudukan sama sebagai orang nombor satu kerajaan yang mempunyai majoriti bersih dan besar dari parti politik sendiri.Dalam ciapan akaun twitter peribadinya, bekas menteri undang-undang itu menggunakan bahasa Inggeris berkata, dalam kes politik semasa negara, Mahathir tidak mempunyai sokongan majoriti.

“Ramai tidak memahami aspek kerajaan bercampur. PM semasa tidak berada dalam kedudukan sama sebagai PM yang mempunyai sokongan majoriti daripada partinya sendiri.Tiada ulasan:

Catat Komen

Shahril Hamdan tegur Bersatu, usahlah pusing cerita dakwa Umno pula yang cetus masalah

 PETALING JAYA: Ketua Penerangan Umno, Shahril Hamdan meminta Bersatu tidak menuduh Umno mencetuskan masalah, sebaliknya beliau mempersoalka...