Selasa, 25 Februari 2020

BN, PBRS, PAS cadang bubar Parlimen

BARISAN Nasional (BN), PBRS dan PAS berpendirian supaya Parlimen dibubarkan bagi menyelesaikan kemelut yang melanda negara ketika ini.


Setiausaha Agung UMNO, Tan Sri Annuar Musa berkata, pendirian itu sudah dipersembahkan kepada Yang Dipertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah hari ini.


Katanya, pendirian itu terpaksa dibuat berikutan ada cadangan untuk mewujudkan kerajaan perpaduan membabitkan beberapa pemimpin parti politik.

“Berasaskan kepada kemungkinan mahu dibentuk kerajaan perpaduan secara prinsipnya ia banyak bercanggah dengan dasar yang ditetapkan parti. Apa-apa perkiraan mestilah atas dasar parti.


“Maka selepas parti berbincang kita tidak boleh menyembunyikan kepada rakyat, kita mohon parlimen dibubarkan dan biarlah rakyat yang menentukan,” katanya pada sidang media di Menara Dato’ Onn di Kuala Lumpur, hari ini.

https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2020/02/548380/bn-pbrs-pas-cadang-bubar-parlimen

Tiada ulasan:

Catat Komen

Pelik! Muhyiddin kata kerajaan sudah dah tak banyak duit, tetapi timbalan menteri pelancongan baru tetap akan dilantik hari ini

 Setiausaha Agung Parti Solidariti Tanah Airku (Star) Dee Koh Hoi dilapor akan mengangkat sumpah sebagai timbalan menteri pelancongan, ke...