Selasa, 25 Februari 2020

Pihak cuba jatuhkan PM pengkhianat sebenar – Azmin

KUALA LUMPUR – Datuk Seri Mohamed Azmin bersama 10 Ahli Parlimen PKR yang keluar parti  hari ini menyangkal sekeras-kerasnya tuduhan pihak yang melabel mereka sebagai pengkhianat.

Sebaliknya, mereka mendakwa pihak yang berusaha menjatuhkan Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad di tengah-tengah penggal pengkhianat sebenarnya.


Dakwa mereka, pihak berkenaan lebih mementingkan agenda mengambil kuasa Perdana Menteri daripada pelaksanaan dasar-dasar kerajaan yang bertujuan memulihkan ekonomi serta meningkat kesejahteraan rakyat.

Mohamed Azmin dan Ahli-Ahli Parlimen terbabit membuat pendedahan itu ekoran kemelut politik negara yang meruncing ketika ini berkata, semuanya berpunca daripada usaha sebahagian pimpinan Pakatan Harapan (PH) yang memaksa Mahathir menentukan tarikh melepaskan jawatan sebagai Perdana Menteri.

Dengan tindakan itu, ia membolehkan peralihan kuasa kepada Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Kata mereka, kejadian tersebut berlaku pada malam Jumaat lalu.

Kenyataan Azmin ini dibuat bersama-sama Zuraida Kamaruddin, Datuk Saifuddin Abdullah, Datuk Mohd Rashid Hasnon, Datuk Seri Dr. Santhara, Datuk Mansor Othman, Datuk Kamaruddin Jaafar, Baru Bian, Ali Biju, Willie Mongin dan Jonathan Yasin

Menurut mereka, usaha tersebut merupakan kemuncak daripada kempen mereka untuk meuar-uarkan isu peralihan kuasa sebagai agenda utama PH.

Kempen itu didakwa mereka telah dimulakan sejak beberapa bulan lalu dengan kekerapan meningkat dari semasa ke semasa sehingga mengalihkan pandangan rakyat daripada usaha untuk memberikan tumpuan kepada agenda pemulihan ekonomi dan reformasi institusi.

https://malaysiagazette.com/2020/02/24/pihak-cuba-jatuhkan-pm-pengkhianat-sebenar-azmin/

Tiada ulasan:

Catat Komen

Shahril Hamdan tegur Bersatu, usahlah pusing cerita dakwa Umno pula yang cetus masalah

 PETALING JAYA: Ketua Penerangan Umno, Shahril Hamdan meminta Bersatu tidak menuduh Umno mencetuskan masalah, sebaliknya beliau mempersoalka...