Ahad, 8 Mac 2020

Anwar Ibrahim desak jawatan TPM, tetapi Mahathir tolak ketika kemelut - Dr Kamarul Yusoff

Apa yang kita nampak berkenaan situasi sebenar antara mereka berdua? Punca sebenar kemelut ini berlaku sebab apa agaknya, takkanlah suka-suka ia terjadi, malah bila kita nampak hal yang ketara berlaku antara mereka berdua.

Ketahuilah Mahathir yang sebenar menolak Anwar dan sekutunya, kita nampak kononnya dia nak tuju buruk kepada Umno, tetapi Mahathir silap, perancangannya mungkin berjaya, tetapi hakikatnya Anwar yang terkena banyak kali permainan orang tua ni.

Peliknya PKR masih simpan PPBM pro Mahathir dalam Pakatan Harapan. Itu yang pelik, sebenarnya perancangan orang tua tulah sehingga runtuhnya kerajaan PH.

PKR masih tidak sedar? D4P masih tidak mengerti permainan yang mengakibatkan mereka hilang jawatan dan kuasa?

Orang bodoh sahaja percaya Mahathir dan Muhyiddin kononnya bergasak. Kamon beb..

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3073464022697635&set=a.744213708956023&type=3&theater

DATUK SERI ANWAR MINTA JAWATAN TPM WAKTU KEMELUT, TETAPI DITOLAK OLEH TUN DR MAHATHIR

Lagi pendedahan yang agak mengejutkan mengenai Datuk Seri Anwar Ibrahim yang keluar daripada mulut Tun Dr Mahathir Mohamad sendiri.

Bila Pakatan Harapan kembali menyokong Tun Dr Mahathir sebagai calon Perdana Menterinya dalam kemelut politik yang berlaku baru-baru ini, Datuk Seri Anwar mencadangkan nama beliau sendiri sebagai calon Timbalan Perdana Menteri.

Tun Dr Mahathir bagaimanapun menolak cadangan ini kerana ada beberapa pihak yang tidak gembira dengan Datuk Seri Anwar, termasuk kerana dua pemimpin masyarakat sivil terkenal mengadu mengenai beliau ketiadaan skil pentadbiran.

“Anwar lebih mahir dengan politiking berbanding dengan pentadbiran,” kata Tun Dr Mahathir.

Inilah yang diperkatakan oleh Tun Dr Mahathir dalam penjelasan kepada pemimpin BERSATU Langkawi di Langkawi Lagoon Resort mengikut akhbar The Sun Daily.


Apalah malangnya Datuk Seri Anwar, usahkan jawatan Perdana Menteri, minta sekadar jawatan Timbalan Perdana Menteri pun tidak dapat.

Laporan akhbar The Sun Daily ini boleh dibaca di pautan berikut:


https://www.thesundaily.my/local/anwar-wanted-to-be-dpm-after-collapse-of-ph-says-mahathir-JM2097290?fbclid=IwAR0GZ77i2v92KP-UmXaqKNaST7b9hmkE9UatfEZIKCiIjTMVuHItAO7bvUs

Tiada ulasan:

Catat Komen

[Gempar] Muhyiddin Bakal Gugurkan Semua Menteri UMNO?

 CYBERJAYA – Biro Politik Majlis Tertinggi (MT) Bersatu dijangka akan membuat keputusan meminta Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin me...