Jumaat, 27 Mac 2020

[Mulianya] Mujahid keluar simpanan RM50,000 bantu penduduk Parit Buntar

Anggota Parlimen Parit Buntar, Mujahid Yusof memperuntukan gaji dan wang simpanannya sebanyak RM50,000 kepada penduduk miskin yang terputus bekalan makanan di kawasan parlimennya sepanjang tempoh perintah kawalan pergerakan (PKP).


Bekas menteri agama berkata, wang tersebut akan diberi kepada peniaga kecil, nelayan miskin pesisir pantai yang terputus bekalan makanan ekoran pandemik Covid-19 serta petugas barisan hadapan yang sedang berkhidmat.“Segala peruntukan bagi membantu mereka yang memerlukan ini telah bermula sejak 23 Mac lalu dan akan diteruskan sehingga 14 April depan.


“Bekalan keperluan asas makanan seperti beras akan disalurkan melalui wakil Pusat Khidmat Parlimen Parit Buntar dan akan diagihkan ke kawasan bandar, separa bandar dan kampung-kampung.


“Kita mensasarkan 2,000 keluarga yang akan menerima bantuan keperluan asas ini. Semoga ia membantu meringankan beban mereka yang memerlukan,” kata Mujahid dalam kenyataan hari ini.

Beliau turut merayu bantuan kepada pusat khidmatnya dengan menghubungi talian 05-7166 520 (pejabat).

https://www.malaysiakini.com/news/517219

Tiada ulasan:

Catat Komen

Muhyiddin sudah jadi seorang diktator dakwa Tun M

 KUALA LUMPUR Pengerusi Parti Pejuang Tanah Air (Pejuang), Tun Dr Mahathir Mohamad mendakwa Tan Sri Muhyiddin Yassin seorang diktator. Menur...