Isnin, 9 Mac 2020

PH Perak tumbang, Kerajaan PN ambil alih, Alhamdulillah!

IPOH: Kerajaan negeri Perak berubah selepas 32 Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) bersetuju membentuk kerajaan baharu.

Perkara itu dimaklumkan Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu yang berkata, kerajaan negeri kini terbentuk hasil gabungan wakil rakyat UMNO (25 kerusi), Pas (3 kerusi) dan Parti Pribumi Bersatu Malaysia
IPOH: Kerajaan negeri Perak berubah selepas 32 Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) bersetuju membentuk kerajaan baharu.


Perkara itu dimaklumkan Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu yang berkata, kerajaan negeri kini terbentuk hasil gabungan wakil rakyat UMNO (25 kerusi), Pas (3 kerusi) dan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (4 kerusi).

Jelasnya, Bersatu mendapat pertambahan dua lagi kerusi selepas penyertaan ADUN Kuala Kurau, Abdul Yunus Jamhari dan ADUN Tualang Sekah, Datuk Nolee Ashilin Mohammed Radzi.

“Saya dengan ini ingin memaklumkan bahawa kepimpinan Parti Pribumi Bersatu Malaysia, UMNO dan Pas negeri Perak telah mencapai persetujuan untuk membentuk sebuah gabungan baru.

“Gabungan ini melibatkan empat ADUN daripada Bersatu iaitu saya sebagai ADUN Chenderiang dan ADUN Sg Manik Datuk Zainol Fadzi, serta dua lagi ADUN yang telah menyertai Bersatu, iaitu ADUN Kuala Kurau Datuk Abdul Yunus Jamhari dan ADUN Tualang Sekah Datuk Nolee Ashilin Mohammed Radzi.

“Selain itu, gabungan ini turut melibatkan kesemua 25 ADUN daripada UMNO dan 3 ADUN daripada Pas.

Baca selanjutnya http://www.astroawani.com/berita-politik/ph-terkubur-di-perak-32-adun-bentuk-kerajaan-baharu-232970

Tiada ulasan:

Catat Komen

[Gempar] Pemimpin Armada ditangkap miliki ganja dalam jumlah besar

 Seorang tokoh Pemuda Bersatu (Armada) telah ditangkap polis pada 20 Jan lalu atas dakwaan memiliki dadah dalam jumlah yang besar. Perkara i...