Jumaat, 20 Mac 2020

Teresa Kok negatif Covid-19 selepas diuji

Ahli Parlimen Seputeh Teresa Kok diuji negatif untuk Covid-19.


Dalam hantara di media sosial, beliau berkata beliau memutuskan untuk menjalani ujian itu kerana beliau ada berjumpa dengan Ahli Parlimen Bandar Kuching, Dr Kelvin Yii dan Andrew Wong Ling Biu (Sarikei) yang telah diuji positif Covid-19."Saya melakukan ujian Covid-19 di Pusat Perubatan Taman Desa kerana saya telah mengadakan pertemuan dengan dua ahli parlimen DAP yang telah didiagnosis positif dan dimasukkan ke hospital.

"Keputusan ujian menunjukkan bahawa saya selamat dan sihat," katanya.

Kok juga berharap ujian bekas perdana menteri, Dr Mahathir Mohamad, negatif.

"Memandangkan ramai ahli parlimen yang berjumpa dua ahli parlimen berkenaan diuji negatif, Dr Mahathir juga akan baik (diuji negatif)," katanya dalam kiriman berasingan.


Dr Mahathir kini melakukan kuarantin sendiri berikutan kontak rapat dengan kes Covid-19 yang disahkan. Beliau telah membuat pemeriksaan untuk virus itu pada hari Selasa.

Setakat semalam, Malaysia mencatat 900 kes Covid-19 dengan dua kematian.


Hari ini merupakan hari ketiga pelaksanakan perintah kawalan pergerakan untuk menangani peningkatan mendadak jangkitan Covid-19.

Malaysiakini

Tiada ulasan:

Catat Komen

MB Perak selamba 'sound' Bersatu, jangan curi ahli dan bertanding tempat UMNO

 UMNO Perak akan mempertahankan kerusi-kerusi tradisi miliknya pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) nanti sambil mengharapkan gandingan d...