Ahad, 8 Mac 2020

Tidak mengapalah, saya masih ada pegangan moral yang kuat – Syed Saddiq

KUALA LUMPUR –Ketua Armada, Syed Saddiq Abdul Rahman sekali lagi menegaskan dirinya tidak akan sesekali membelakangkan Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Beliau enggan menerima jalan ‘singkat’ demi jawatan serta kedudukan yang ditawarkan dengan menyokong kepimpinan Perdana Menteri kelapan, Tan Sri Muhyiddin Yassin.


Bekas Menteri Belia dan Sukan itu berkata, dirinya mempunyai ‘suara hati’ serta pegangan moral yang kuat dan tidak akan sesekali menjalin kerjasama dengan blok Perikatan Nasional (PN).


Syed Saddiq berkata demikian ketika diminta wartawan seandainya beliau juga mempunyai hasrat untuk menukar ‘kem’ seperti bekas pegawai khasnya, Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal yang kini sudah beralih kepada Muhyiddin.


“Sebenarnya, saya tidak akan menyertai beliau (Muhyiddin) kerana saya lebih rela hilang semua kedudukan berbanding pegangan moral tetapi saya juga ucapkan selamat maju jaya kepadanya,” katanya dalam perbualan kumpulan WhatsApp media hari ini.

Wan Ahmad yang juga Pengerusi Biro Perhubungan Antarabangsa ARMADA membuat kejutan apabila melahirkan sokongan tidak berbelah bahaginya kepada Muhyiddin sebagai perdana menteri selepas mengadakan pertemuan selama lebih dua jam.

Menerusi catatan di Twitter, Wan Ahmad Fayhsal mendedahkan hasil pertemuan dengan Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu)itu selepas mengambil asas ‘fiqh tabayyun’ (berpegang kepada kebenaran) dan menyerahkan diri kepada Allah.

“Yang keruh sudah dijernihkan, yang kusut sudah dikemaskan, yang kabur sudah dijelaskan. Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim, saya, Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal, menyokong penuh Tan Sri Presiden Bersatu untuk terus menerajui kepemimpinan negara sebagai Perdana Menteri.


“Tan Sri (Muhyiddin) seharusnya terus diberikan kepercayaan untuk mendepani cabaran yang hebat ini. baca selanjutnya https://malaysiagazette.com/2020/03/07/tidak-apalah-saya-masih-ada-pegangan-moral-syed-saddiq/

Tiada ulasan:

Catat Komen

'Malas layan, PRU14 pun ahli MIC tak sokong PAS, mereka undi PH'

 Menteri Besar Kedah, Muhammad Sanusi Md Nor berkata, dia enggan melayan kenyataan pemimpin MIC termasuk amaran parti itu yang tidak akan me...