Selasa, 2 Jun 2020

[Kantui teruk] Pendedahan surat Peguam Negara kepada Lim Guan Eng

Nampaknya tidak lena tidur Lim Guan Eng dengan pendedahan panas ini, surat dari Peguam Negara kepada beliau, tidak dipastikan bagaimana dia nak menepis isu ini.Mungkin akan jadi lebih besar dengan pembongkaran paling epik untuk semua rakyat Malaysia tahu, D4P sebagai sebuah parti yang sangat buas ketika mereka memerintah negara selama 22 bulan.


Mungkin ia akan menjadi satu titik penamat untuk Lim Guan Eng? Tidak dipastikan, sebab yang diketahui mereka ini liat, kes terowong pun ikutkan kantui teruk, namun bila mereka berkuasa, kes itu terus menjadi beku

Baca seterusnya


Sebuah akaun Facebook Peniup Wisel Siber telah memuatnaik bukti menunjukkan ada campur tangan Lim Guan Eng dalam keputusan Peguam Negara Tommy Thomas melepaskan akaun seorang ahli perniagaan yang dibekukan.


Surat yang dimuatnaik tersebut ialah dari Peguam Negara, Tommy Thomas kepada Menteri Kewangan, Lim Guan Eng dengan tajuk “Application to Release The Frozen Accounts of YBhg. Tan Sri Dato’ Lim Soon Peng, Founder of the Malaysia Entrepreneurs Foundation”.

Surat pemakluman tersebut menunjukkan ada permintaan dari Lim Guan Eng pada 31 Mei 2019 untuk Pejabat Peguam Negara menarik balik pembekuan akaun ahli perniagaan tersebut.

Peniup Wisel Siber dikesan menampal pautan akaunnya dalam beberapa akuan facebook milik aktivis media sosial pro Kerajaan.


Dalam beliau memuat naik surat tersebut bersama tulisan “Apa khabar Lim Guan Eng dan Tommy Thommas , inilah bukti salah guna kuasa Lim Guan Eng yang cuba disembunyikan pejabat peguam negara.”

Sumber

https://suara.tv/02/06/2020/campur-tangan-lim-guan-eng/

Tiada ulasan:

Catat Komen

Suhakam: Vaksin percuma perlu rangkumi banduan, warga asing

 Suruhanjaya Hak Asasi Manusia (Suhakam) menggesa kerajaan memberikan vaksinasi percuma kepada golongan rentan serta mereka yang berada dala...