Rabu, 29 Julai 2020

[Gempar] Ahli Parlimen BN adakan perjumpaan dengan Muhyiddin

Ahli Parlimen BN berjumpa dengan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin pada tengahari menurut sumber, sebelum ini status di facebook Datuk Seri Zahid Hamidi yang menjadi tanda tanya kepada semua ahli Umno dan nitizen.

Adakah berlaku sesuatu? tidak dipastikan lagi, kita tunggu apa yang akan diketahui dalam perjumpaan itu nanti.
Dari Suara TV

Kuala Lumpur – Ahli-Ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) mengadakan perjumpaan tertutup dengan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin di bangunan Parlimen, hari ini.

Perjumpaan yang diketuai Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi itu berlangsung kira-kira sejam bermula dari 1 tengahari.

Perjumpaan tersebut dikatakan untuk membincangkan beberapa isu termasuklah mengenai kedudukan BN di dalam kerajaan Perikatan Nasional (PN).

Zahid melalui laman Facebook memberikan bayangan, parti itu akan menilai semula perkongsian kuasa di dalam PN.


“Untuk berkongsi hidup, apatah lagi berkongsi kuasa, keikhlasan dan kejujuran merupakan prinsip utama perkongsian.

“Apabila keikhlasan dan kejujuran diketepikan, sebarang perkongsian harus dinilai semula. UMNObangkit,” tulisnya sebentar tadi.


Terdahulu Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata walau dalam apa keadaan sekalipun, parti itu akan menzahirkan komitmen bersama UMNO dalam Muafakat Nasional di samping terus memperkukuhkan Kerajaan Perikatan Nasional.

https://suara.tv/29/07/2020/ahli-parlimen-bn-adakan-perjumpaan-dengan-muhyiddin/?fbclid=IwAR2wWNJ7GvK2K9WuQKRN0IZn-7m7Ox7WAM8vQqaM8a4hkn2pWE5fgy3guj8

Tiada ulasan:

Catat Komen

MB Perak selamba 'sound' Bersatu, jangan curi ahli dan bertanding tempat UMNO

 UMNO Perak akan mempertahankan kerusi-kerusi tradisi miliknya pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) nanti sambil mengharapkan gandingan d...