Jumaat, 31 Julai 2020

Mat Sabu 'Macai' dan memalukan kata ketua Pan Marang

Kuala Lumpur – Ketua Parti Amanah Negara (PAN) Marang, Miqdad Zakaria menyifatkan Presiden parti, Mohamad Sabu sebagai macai dan memalukan.


Beliau berkata demikian sebagai maklumbalas berhubung klip video yang memaparkan Mohammad bersama bekas menteri kewangan, Lim Gun Eng sedang memakan ‘super ring’.“Dua makhluk ini pernah jadi menteri di sebuah negara yang namanya Malaysia. Seluruh negara kenal dua makhluk ini.


“Tapi kelakuan tak ubah macam macai tahap bawahan, sangat memalukan,” katanya dalam satu kemaskini di laman Facebook pada Khamis.
Di dalam klip video tersebut Mohamad yang lebih dikenali dengan panggilan Mat Sabu dilihat cuba menyindir bekas perdana menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak yang didapati bersalah dalam kes SRC.


Tinjaun yang dilakukan SuaraTV mendapati, rata-rata mengharapkan Mat Sabu lebih serius dan profesional untuk memperkukuhkan hala tuju PAN, berbanding terlibat dengan ‘troll super ring’ yang lihat remeh dan memalukan.

Miqdad turut mendesak Mat Sabu agar untuk meletakan jawatan sebagai Presiden parti.


“Bagi pendapat ana secara peribadi, dan sampai masanya Abg Mat Sabu mengundur diri dari jawatan No 1 Amanah.

“Bagilah laluan kepada yang lebih muda dan bertenaga untuk berdepan dengan gelora politik hari ini.


“Bukan ingin mengecil atau memperlekeh kebolehan Abg Mat Sabu, tapi demi melihat Amanah yang lebih segar dan sehat di dalam arena politik tanah air. Maafkan ana,” ujarnya lagi.

https://suara.tv/31/07/2020/mat-sabu-macai-letak-jawatan-presiden-kata-ketua-pan-marang/

Tiada ulasan:

Catat Komen

Berdentum!! Musa Hitam bongkar yang Anwar Ibrahim sepatutnya sudah jadi Perdana Menteri...

 Bekas Timbalan Perdana Menteri, Tun Musa Hitam berpendapat Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim sepatutnya sudah menjadi Perdana Men...