Khamis, 13 Ogos 2020

Mahathir gesa orang Melayu terima D4P, jangan takut dengan D4P

Pada malam mengumuman calon Bersatu Blackout, Mahathir dengan 5 Ahli Parlimen yang setia dengannya yakin penerimaan rakyat terhadap perjuangan mereka.

Parti baharu yang diberi nama Pejuang. PRK Slim River adalah titik tolak bagaimana situasi sokongan rakyat terhadap parti pembangkang.
Akan ada kejutan? Sekiranya rakyat masih terpegun dengan lakonan orang tua tu, terpulanglah, sebabnya bila dia berkuasa, semua mungkin tidak boleh lupa apa dia telah lakukan, macam-macam sudah dia dan pasukannya telah lakukan, selama 22 bulan itulah ketara kepimpinannya yang tidak ada satupun boleh dibanggakan.


Jadi, agak menghairankan sekiranya ada yang masih menjadi taksub akan perjuangan orang tua ini.

Mahathir gesa orang Melayu terima D4P dari portal Tun Carlos

Selepas Dr Mahathir Mohamad mengumumkan parti barunya dikenali sebagai "Pejuang" siang tadi, bekas perdana menteri pada malam ini memberitahu nama penuh wadah politik itu sebagai Parti Pejuang Tanah Air.

Beliau juga menyeru agar rakyat tidak takut dengan parti DAP, dan meminta rakyat memberi mandat kepada mereka agar negara ini menjadi Harimau Asia semula.

Menurut beliau lagi, orang Melayu khususnya tidak perlu takut dengan DAP kerana menurutnya orang Melayu tidak pernah lagi dijatuhkan oleh penjajah, komunis mahupun IMF yang pernah diusulkan oleh Anwar pada tahun 90an dulu.


"Kita mahu Malaysia kembali menjadi Harimau Asia, ini harapan kita." ujar Mahathir di hadapan kira-kira lebih 200 hadirin pada malam tadi

"Saya tak minat parti baru. Bukan untuk memecah orang Melayu lagi, tetapi untuk memberi tempat kepada orang Melayu supaya mereka dapat memilih sebuah parti yang berjuang untuk mereka untuk rakyat bukan untuk 'apa aku dapat'.

"Bersatu kena 'hijack' dan kami dibuang, saya sendiri sebagai pengerusi dibuang. Pergi mahkamah dan mahkamah kata apa Muhyddin (Yassin) buat betul. Sebab itu kita terpaksa tubuh parti baru.

"Jadi, saya nak isytiharkan parti ini dinamakan sebagai Parti Pejuang Tanah Air," katanya  membuat pengumuman itu pada majlis memperkenalkan calon parti tersebut bagi PRK Slim di Slim malam ini.


Menjelaskan lanjut, perjuangan parti Pejuang bermula pada PRK Slim walaupun calon parti yang bakal menghadapi BN akan bertanding tiket bebas.

Kita bermula dengan memperkenalkan seorang calon di PRK DUN Slim, oleh kerana kita belum dapat tubuh parti, dia dikenali sebagai calon bebas tapi dia sebenarnya dia adalah calon Pejuang.

“Saya harap segala pejuang bangsa di Slim akan menyokong calon kami, calon parti Pejuang,” jelas beliau.

Dr Mahathir pada malam ini mengumumkan peguam syarie, Amir Khusyairi Mohamad Tanusi sebagai calon bagi PRK DUN Slim.


Bagaimanapun, memandangkan Pejuang masih belum berdaftar secara rasmi dengan ROS maka Amir akan bertanding sebagai calon bebas.

Dr Mahathir mendakwa kerajaan hari ini bukan lagi berkhidmat untuk bangsa, negara agama tetapi untuk 'apa aku dapat'.

"Bersatu ini yang pindah menyokong Muhyiddin, bukan kerana selamatkan Melayu daripada dihancur oleh DAP. Tetapi kerana nak jawatan, nak dapat pendapatan yang banyak, gaji yang tinggi. Itu lah kerajaan yang ada sekarang ini.


"Saya tanya seorang menteri "Kenapa tidak kembali kepada parti kita? Jawabnya: "Saya menteri balik ke parti habis lah, tak dapat lah duit".

"Jadi perjuangan untuk apa? Untuk duit, sebab itu saya kata lebih baik kita tubuh sebuah parti yang kita panggil dengan nama 'Parti Apa Aku Dapat' . Semua yang ada dalam kerajaan ini dapat sesuatu," katanya lagi

https://www.tuncarlos.com/2020/08/prk-slim-mahathir-mahu-malaysia-kembali.html

Tiada ulasan:

Catat Komen

Shazni dilantik ketua pemuda PH, namun ditentang dalam AMK

 Ketua Pemuda Amanah Shazni Munir Mohd Ithnin dilantik sebagai Ketua Pemuda Pakatan Harapan (PH) yang baru. Namun pelantikan itu, yang diput...