Jumaat, 21 Ogos 2020

Peluang rakyat menolak PH dengan undi BN, kata PAS

Pengundi Pilihan Raya Kecil (PRK) DUN Slim pada 29 Ogos berpeluang mewakili rakyat untuk membetulkan kesilapan memilih Pakatan Harapan (PH) ke Putrajaya pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14) lalu.Setiausaha PAS Kelantan, Che Abdullah Mat Nawi

Setiausaha PAS Kelantan, Che Abdullah Mat Nawi berkata dengan memberikan kemenangan besar kepada calon Barisan Nasional (BN), ia menyampaikan mesej jelas rakyat tidak lagi menyokong PH.


“Ia akan menghantar mesej yang jelas kepada pemimpin politik khususnya pembangkang (PH) yang masih merasakan mereka ada sokongan rakyat,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menghadiri program di Kampung Changkat Sulaiman hari ini.


Che Abdullah turut memohon pengundi mempertimbang kekuatan parti yang diwakili calon dan bukannya bersandarkan kebolehan calon semata-mata, kerana parti politik yang mampu menterjemah pendirian calon terbabit.

PRK DUN Slim akan menyaksikan pertandingan 3 penjuru antara calon BN, Mohd Zaidi Aziz, 43, dan 2 calon Bebas iaitu S Santhasekaran, 44, dan Amir Khusyairi Mohamad Tanusi, 38, mewakili Parti Pejuang Tanahair (Pejuang).

https://suara.tv/20/08/2020/peluang-rakyat-sampai-mesej-kepada-ph-dengan-undi-bn-kata-pas/

Tiada ulasan:

Catat Komen

PRU15 boleh memudaratkan, kata Hamzah

 PETALING JAYA: Setiausaha Agung PPBM, Hamzah Zainudin berkata, desakan pembangkang supaya kerajaan mengadakan pilihan raya umum ketika situ...