Khamis, 24 September 2020

[Kurang ajar] Lepas hina Polis dan Tentera, kali ini tular pula video Shafie hina Anggota Rela

  Jabatan Sukarelawan Malaysia (Rela) menyelar berkenaan kenyataan Presiden Warisan, Datuk Seri Shafie Apdal yang mempersoalkan kredibiliti dan memperlekeh peranan anggota Rela yang ditugaskan di Zon Keselamatan Pantai Timur Sabah (Esszone).

Rela dalam satu kenyataan berkata, menerusi sebuah video berdurasi 21 saat yang telah tular semalam, Shafie dilihat mempertikaikan tindakan menempatkan anggota Rela yang tidak mahir dalam mengendalikan senjata api untuk penugasan di Esszone.

Ucapan tersebut dibuat oleh Shafie semasa menghadiri Program Bicara Presiden Warisan di Tuaran, semalam.

“Jabatan ini ingin menjelaskan bahawa pada 29 September tahun lalu, Mesyuarat Lembaga Penasihat Esszone telah meluluskan penglibatan anggota Rela dalam membantu menjaga keselamatan di 10 daerah kawasan Esszone.

“Melalui inisiatif ini, anggota Rela yang dipilih dalam kalangan penduduk tempatan ditugaskan membantu memastikan keselamatan setempat melalui rondaan komuniti dan penyaluran maklumat,” kata kenyataan itu, di sini hari ini. – Utusan


https://www.tuncarlos.com/2020/09/biadap-selepas-isu-hina-polis-dan.html

Tiada ulasan:

Catat Komen

Shahril Hamdan tegur Bersatu, usahlah pusing cerita dakwa Umno pula yang cetus masalah

 PETALING JAYA: Ketua Penerangan Umno, Shahril Hamdan meminta Bersatu tidak menuduh Umno mencetuskan masalah, sebaliknya beliau mempersoalka...