Isnin, 14 September 2020

PKR dakwa Perikatan Nasional tidak didaftar, tidak sampai sehari ROS menafikan, sudah daftar 7 Ogos lepas

PKR ni pun kalau nak balun tengoklah kiri dan kanan dulu, salam sudahlah tidak diberi, berdehem tidak sekata, akhirnya malu juga yang dapat.


Menurut jurucakap PKR dengan nada tegasnya... Naib Ketua Angkatan Muda Keadilan Malaysia Syed Badli Shah Syed Osman mendakwa Perikatan Nasional tidak didaftar dengan Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (ROS)
Syed Badli berkata, semakan beliau setakat pukul 2.22 pagi tadi tiada rekod berkaitan berjaya dipaparkan.

“Saya telah membuat semakan melalui laman sesawang pendaftar pertubuhan (ROS) berkaitan status pendaftaran Parti Perikatan Nasional (PN) dan saya mendapati tiada rekod ditemui.

“Semakan seterusnya keatas nama “Perikatan Nasional” atau “Prikatan Nasional” turut tidak menemui sebarang rekod daftar,” kata Syed Badli.

Syed Badli berkata, melalui makluman media kononnya permohonan untuk pendaftaran Parti Perikatan Nasional telah dihantar sebelum atau pada 20 Ogos 2020.

Dari Suara Merdeka


Tidak sampai sehari, tidak sampai nak gembira kerana menggunakan modal yang mungkin menguntungkan pembangkang, akhirnya terciduk, malu jugalah PKR, akhirnya ROS mengeluarkan kenyataan... JABATAN Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (ROS) menafikan kenyataan Naib Ketua Angkatan Muda Keadilan Syed Badli Shah Syed Osman bahawa tiada rekod daftar parti Perikatan Nasional.

Menurut ROS, kenyataan yang dibuat oleh Syed Badli Shah adalah tidak benar dan tidak berasas.

ROS dalam satu kenyataan berkata, pendaftaran parti Perikatan Nasional telah diluluskan dan berkuatkuasa pada 7 Ogo di bawah kategori politik selaras dengan peruntukan Akta Pertubuhan 1966 [Akta 335].

Sijil Pendaftaran, logo parti dan perlembagaan parti tersebut juga telah ditandatangani dan dikemukakan kepada Parti Perikatan Nasional sebaik sahaja pendaftaran parti diluluskan.


Dari Suara Merdeka

Pesan orang tua-tua, biar tidak cerdik tetapi kurang bodoh, tetapi mengaku cerdik sedangkan memang bodoh...

Kalau nak serang pihak kerajaan, gunakan cara berkualiti sedikit ya.

Tiada ulasan:

Catat Komen

Pelik! Muhyiddin kata kerajaan sudah dah tak banyak duit, tetapi timbalan menteri pelancongan baru tetap akan dilantik hari ini

 Setiausaha Agung Parti Solidariti Tanah Airku (Star) Dee Koh Hoi dilapor akan mengangkat sumpah sebagai timbalan menteri pelancongan, ke...