Isnin, 5 Oktober 2020

[Kantoi] Presiden PDP sokong Muhyiddin, kecam ‘drama Anwar’

Presiden Parti Demokratik Progresif (PDP) Tiong King Sing hari ini berikrar menyokong kepimpinan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin sekali gus mengakhiri spekulasi mengaitkan namanya dengan senarai ahli Parlimen yang didakwa menyokong Anwar Ibrahim.

Menerusi kenyataan dihantar melalui aplikasi WhatsApp, Tiong yang juga ahli Parlimen Bintulu berkata, tindakan Anwar baru-baru ini yang mendakwa memiliki sokongan majoriti untuk mengambil alih tampuk pemerintahan negara adalah 1 lagi contoh drama terdesak pemimpin pembangkang itu untuk merampas kuasa dan mengelirukan rakyat.


“Saya sama sekali menolak dakwaan itu (spekulasi bahawa beliau menyokong Anwar) dan menyifatkannya sebagai berita palsu dan khabar angin semata-mata. Malah kebanyakan maklumat berkaitan yang disiarkan dalam semua portal terbabit adalah kabur dan bersifat spekulasi. Tanpa sebarang kepastian, saya menggesa rakyat agar tidak mempercayai khabar angin mengarut serta tidak berasas ini,” katanya.

Beliau membuat kenyataan itu selepas beberapa portal berita mengaitkannya dengan 120 ahli Parlimen lain yang didakwa menyokong Anwar untuk menjadi perdana menteri berikutnya dan mengambil alih kuasa daripada Muhyiddin.

Baca selanjutnya https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2020/10/05/presiden-pdp-sokong-muhyiddin-kecam-drama-anwar/

Tiada ulasan:

Catat Komen

Terbaru! DAP namakan Adly calon Ketua Menteri Melaka

 Nama Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Katil, Adly Zahari diumumkan akan kembali menjawat jawatan Ketua Menteri Melaka seandainya Pak...