Khamis, 22 Oktober 2020

Lucu juga bila DAP, PKR dan Amanah beriya ambil berat dengan UMNO

 Kadang-kadang politik yang terlampau bawa ke minda separuh sedar boleh buat keadaan bertambah lucu dan nampak keadaan pemimpin pembangkang terutama PKR, DAP dan Amanah beriya-riya supaya UMNO bersama dengan mereka.


Apa mereka sudah gila atau sewel? Sebelum ini mencaci bagai halilintar terhadap UMNO sampai segala apa bentuk sekalipun semuanya dituju kepada UMNO.

Kali ini kita telitikan bagaimana seni dalam politik itu berlegar-legar supaya musuh terjerat dan berkhayal. Kita lihat bagaimana permainan Zahid Hamidi dalam mengusarkan Bersatu dan memeningkan Pakatan Harapan.

Malah kumpulan pro Mahathir juga seorang darinya iaitu Maszlee sudah menyokong Anwar pula. Licik politik yang dikalangan rakan dan lawan sukar membaca.

Kita ambil contoh, bila UMNO mengatakan dia menarik sokongan terhadap PN, malah kalau ditarik sokongan terhadap PN, maka jatuhlah kerajaan Muhyiddin, sedangkan sebelum itu Anwar Ibrahim sangat yakin dengan nombornya, alih-alih, nombor sokongan MP PKR seramai 38 orang tu yang menyokong dia menerajui PKR.

https://www.malaysiakini.com/news/546443

Paling kritikal, Mujahid yang digelar kekanda, boleh pula memujuk UMNO supaya sokonglah Anwar, anggap UMNO telah dianiaya oleh PN.

https://suaramerdeka.com.my/mujahid-pujuk-umno-bentuk-kerajaan-bersama-anwar/

Tu belum Khalid Samad yang digelar Lid, boleh pula katanya DAP tiada masalah bekerjasama dengan UMNO.

https://www.utusan.com.my/nasional/politik/2020/10/dap-tiada-masalah-kerjasama-dengan-umno/

Serius kelakar seram ahli politik yang tidak hanya fikirkan kuasa, kali ini Lim Kit Siang pula berkhayal, kata dia, soalkan mengapa Zahid masih sokong PN? 

https://suaramerdeka.com.my/kit-siang-persoal-mengapa-ahmad-zahid-sokong-pn/

Anda nampak tidak permainan ini? UMNO sedang mengajar kawan dan lawan, kuasa yang ada kalau salah letak catur, jahanam jadinya, yang nak balik kuasa, kalau dulu beriya anti kepada UMNO, ehh sekarang boleh pula ajak berkawan.

Lucu bukan?


Tiada ulasan:

Catat Komen

Terbaru! DAP namakan Adly calon Ketua Menteri Melaka

 Nama Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Katil, Adly Zahari diumumkan akan kembali menjawat jawatan Ketua Menteri Melaka seandainya Pak...