Ahad, 25 Oktober 2020

Mesyuarat PM bersama Menteri Besar, Ketua Menteri esok batal

 KUALA LUMPUR – Mesyuarat Perdana Menteri bersama Menteri-Menteri Besar dan Ketua Menteri yang dijadual di Putrajaya esok dibatalkan.

Antara yang memaklumkan tentang pembatalan tersebut adalah Ketua Menteri Pulau Pinang, Ketua Menteri Sarawak, Menteri Besar Negeri Sembilan dan Menteri Besar Johor.


Bagaimanapun, mesyuarat khas Kabinet esok sehingga kini difahamkan masih diteruskan.

Mesyuarat dipercayai bagi membincangkan keputusan Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdulah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah menolak cadangan Jemaah Menteri yang diketuai Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya diisytiharkan darurat bagi memerangi pandemik Covid-19.

Muhyiddin bersama sekumpulan anggota Kabinet menghadap Seri Paduka Baginda Jumaat lalu mempersembahkan keputusan mesyuarat Jemaah Menteri.

Berikutan daripada itu, baginda telah memanggil Raja-Raja Melayu untuk berbincang mengenai perkara tersebut hari ini di Istana Negara. – MalaysiaGazette

https://malaysiagazette.com/2020/10/25/mesyuarat-pm-bersama-menteri-besar-ketua-menteri-esok-batal/

Tiada ulasan:

Catat Komen

Terbaru! DAP namakan Adly calon Ketua Menteri Melaka

 Nama Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Katil, Adly Zahari diumumkan akan kembali menjawat jawatan Ketua Menteri Melaka seandainya Pak...