Ahad, 25 Oktober 2020

[Sangat menggemparkan] Muhyiddin pertimbang letak jawatan?

 Esok Perdana Menteri akan berjumpa MB dan KM dalam mesyuarat tergempar, perjumpaan itu dikatakan adalah untuk perbincangan lanjut berkenaan isu panas iaitu Darurat Politik/Pendemik yang telah ditolak oleh Yang Di-Pertuan Agong.

https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/tempatan/2020/10/25/muhyiddin-jumpa-semua-mb-km-esok-menurut-laporan/

Adakah pertimbangan Muhyiddin untuk berjumpa dengan pemimpin tertinggi untuk menguatkan sokongan atau pertimbangkan letak jawatan sebagai Perdana Menteri?

Tiada siapa tahu, cuma tidak dinafikan kerajaan Perikatan Nasional sedang dalam keadaan dihujung tanduk kerana memungkin sokongan sudah tidak ada dikalangan Ahli Parlimen.

Kesimpulannya moga Malaysia tidak lagi didatangi konflik politik yang tiada kesudahan, rakyat sudah penat.


Menurut Suara TV 

Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dilaporkan memanggil menteri kabinet ke rumahnya malam ini bagi membincangkan keputusan Yang Di-Pertuan Agong menolak cadagan kabinet untuk mengisytiharkan darurat.

Menurut sumber Muhyiddin mempertimbangkan peletakan jawatan dan mahu berbincang dengan anggota kabinet secara tidak rasmi.

Walaupun kenyataan Agong petang tadi jelas mahu semua ahli politik bekerjasama memulihkn negara ini, namun ia juga dilihat sebagai hilang kepercayaan Seri Padukq Baginda terhadap Perdana Menteri.

Dalam keadaan biasa, Perdana Menteri secara moral perlu mempertimbangkan untuk melepas jawatan.

https://suara.tv/25/10/2020/muhyiddin-pertimbang-letak-jawatan/

Tiada ulasan:

Catat Komen

Terbaru! DAP namakan Adly calon Ketua Menteri Melaka

 Nama Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Katil, Adly Zahari diumumkan akan kembali menjawat jawatan Ketua Menteri Melaka seandainya Pak...