Ahad, 11 Oktober 2020

[TERGEMPAR] Anwar disokong oleh Ahli Parlimen dan Jemaah Menteri PN yang kecewa?

TERKINI 13 Oktober 2020

Menurut sumber yang amat rapat dengan DSAI, dimaklumkan bahawa di antara ahli-ahli parlimen yang telah menyatakan sokongan kepada DSAI adalah dari kalangan wakil rakyat BERSATU termasuk beberapa Ahli Jemaah Menteri kerajaan PN.

Beberapa ahli parlimen mantan PKR yang telah menyertai Bersatu justeru turut beralih sokongan kepada DSAI kerana tidak berpuas hati dan alpa dengan janji-janji manis berserta tahap pencapaian tuntas Tan Sri Muhyiddin sebagai PM dan Presiden PPBM.


Turut menyokong DSAI adalah 2 orang ahli Parlimen PAS yang tidak setuju kerjasama dengan Azmin Ali yang terbukti mengamalkan LGBT. 

Ditanya penglibatan UMNO, sumber mengesahkan ada ahli Parlimen UMNO yang akan mengundi berkecuali seandainya berlaku undi tidak percaya di Sidang Parlimen bermula 2 November 2020.

Sumber yang sama turut memaklumkan bahawa terdapat beberapa ahli2 parlimen dari GPS Sarawak dan GRS Sabah yang telah menyatakan komitmen tegar mereka untuk menyokong DSAI.

Secebis rungutan mereka ialah PM tidak cekap dalam menangani kekangan ekonomi negara dan penularan Covid-19. 

Di mana, Kerajaan PN ini lebih banyak berpolitik dari menguruskan hal-hal negara dan rakyat sehinggakan Kerajaan PN mengolah kegusaran di dalam kekeliruan sendiri.

https://www.facebook.com/100013816519225/posts/1045621949241679/

Tiada ulasan:

Catat Komen

Shahril Hamdan tegur Bersatu, usahlah pusing cerita dakwa Umno pula yang cetus masalah

 PETALING JAYA: Ketua Penerangan Umno, Shahril Hamdan meminta Bersatu tidak menuduh Umno mencetuskan masalah, sebaliknya beliau mempersoalka...