Sabtu, 28 November 2020

Saya tidak akan kutuk dan tinggalkan Tun M kata Mat Sabu

 Presiden Parti Amanah Nasional (Amanah), Mohamad Sabu menegaskan, beliau tidak akan tinggalkan Tun Dr. Mahathir Mohamad, apatah lagi menghentamnya.

Ini kerana, kata beliau, menjadi prinsipnya apabila sudah bergabung dengan seseorang, amat sukar baginya untuk berpisah, disebabkan lamanya perhubungan sesama mereka dan kesamaan titik perjuangan.Katanya, beliau telah bekerjasama dengan Dr. Mahathir untuk membentuk Pakatan Harapan (PH) dan sama sepentas melawan kerajaan kleptokrat (Barisan Nasional-BN) yang sangat berkuasa ketika itu.

“Selepas saya mengenali Dr. Mahathir dan dia mengenali saya, masakan saya hendak memaki hamun beliau.

“Begitu juga dalam PH yang menggabungkan tiga parti, Amanah, DAP dan PKR.

“Hubungan saya dalam PH khususnya dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah hubungan yang lama sejak 20 tahun yang lalu, sama-sama bersusah payah dalam perjuangan yang sama.

“Ianya mesti dipertahankan, di sebalik semua pihak mempunyai kelemahan masing-masing yang boleh diperbaiki,” katanya dalam kenyataan kepada media, hari ini.

Menurut Mohamad yang lebih dikenali dengan Mat Sabu, beliau membangkitkan isu itu kerana ada suara menasihatkan beliau supaya tinggalkan Dr. Mahathir dan menghentamnya kerana sudah berlainan aliran politik.

Baca selanjutnya https://malaysiagazette.com/2020/11/28/saya-tidak-akan-tinggalkan-dr-mahathir-mat-sabu/

Tiada ulasan:

Catat Komen

Terbaru! DAP namakan Adly calon Ketua Menteri Melaka

 Nama Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Katil, Adly Zahari diumumkan akan kembali menjawat jawatan Ketua Menteri Melaka seandainya Pak...